Taxidienst

Wil u een taxidienst uitbaten in de stad Antwerpen? Dan heeft u een vergunning individueel bezoldigd personenvervoer (IBPV) nodig. Wil u een taxivoertuig besturen? Dan heeft u een bestuurderspas nodig.

Nieuws

  • Van 27 tot 31 december 2021 is de afdeling Mobiliteit niet bereikbaar. In deze week behandelen we geen vragen of dossiers. Vanaf 3 januari 2022 hervatten wij onze dienstverlening.
  • De stad stad heeft bijkomende taxiparkeerplaatsen op de middenberm van de Brouwersvliet (kant Van Schoonbekeplein) voorzien. Daardoor is het niet toegelaten om de bushalte aan de kant van het Falconplein te gebruiken. Het is verboden om op een bushalte te parkeren om op klanten te wachten. Op een bushalte mag een taxi alleen stilstaan om een klant te laten in- of uitstappen.

Emissienormen voor taxi's

Uw taxivoertuig moet voldoen aan minimale normen, bepaald op basis van de ecoscore. Bekijk de emissienormen voor taxi's in Antwerpen (.pdf).

Nieuwe Vlaamse taxiwetgeving Vergunning individueel bezoldigd personenvervoer aanvragen
BestuurderspasTaxinieuwsbrief

Driemaandelijks wordt de taxisector op de hoogte gebracht van nieuwigheden, evenementen enz. via een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar alle vergunde taxidiensten. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen?

Geef uw e-mailadres door

Maak een afspraak

Opgelet. Van 27 tot 31 december 2021 is de afdeling Mobiliteit niet bereikbaar. In deze week behandelen we geen vragen of dossiers. Vanaf 3 januari 2022 hervatten wij onze dienstverlening.

  • Contacteer de afdeling Mobiliteit via taxi@antwerpen.be.
  • Een vergunning aanvragen of vernieuwen of een bestuurderspas aanvragen gebeurt digitaal. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Delen

Sectoren

Thema's