Vind geschikt talent

Zoek je ondersteuning om je vacatures in te vullen of je personeelsbeleid klaar te maken voor de toekomst? Lees hier hoe stad Antwerpen je helpt om talent te vinden in, en binden aan je bedrijf.  

Vacaturebegeleiding op maat

Stad Antwerpen werkt nauw samen met VDAB en andere partners op de onderwijs-, opleidings- en arbeidsmarkt.

Wij helpen jouw onderneming met:

 • de uitbreiding van jouw netwerk met de juiste lokale wervingskanalen;
 • de introductie van organisaties die relevante diensten bieden;
 • de organisatie van preselecties van sollicitanten;
 • in de toekosmt zorgen we voor de coördinatie van jobdates tussen jouw bedrijf en werkzoekenden met de juiste basiscompetenties, waar je op korte tijd veel kandidaten leert kennen. 

Stad Antwerpen organiseert met haar partners jaarlijks specifieke jobevents waar jouw bedrijf kennis maakt met vooraf geselecteerde bezoekers.

Meer info? Laat jouw gegevens achter

Loonkostenverlagende maatregelen, stagiaires of leerplekwerken 

Tewerkstellingsmaatregelen

Werkervaringsstages en IBO-trajecten vereisen amper financiële inspanningen van de werkgever en bezorgen de nieuwe werknemers tevens correcte vergoedingen

Ontdek welke tewerkstellingsmaatregelen stad Antwerpen ondersteunt. Een handig overzicht van de maatregelen volgens VDAB vind je op deze website.

Wil je deze tewerkstellingsmaatregelen gebruiken om uw vacatures te vullen? Laat jouw gegevens achter. 

Inspiratie: 

Stages en leerplekwerken

Is jouw onderneming op zoek naar stagiairs of jongeren die deeltijds leren of werken? Heb je een leerwerkplek in de aanbieding waar werkzoekenden ervaring kunnen opdoen? Wij brengen jou graag in contact met organisaties die je de juiste kandidaten aanleveren. 

Er zijn heel wat stagemogelijkheden:

 • Werkervaringstage of WES: laat werkzoekenden extra ervaring opbouwen zonder extra kosten.
 • Beroepsverkennende stage of BVS: de eerste korte kennismaking met de realiteit van het jobdoelwit.
 • Beroepsinlevingsstage of BIS: op vrijwillige basis een betaalde stage.
 • Opleidingsstage: een cursist doet praktijkervaring op.

Een uitgebreid overzicht van de stagemogelijkheden lees je op deze pagina.
Meer info nodig? Laat hier jouw gegevens achter. 

Inspiratie: 

Specifiek aanbod: Stad Antwerpen heeft een samenwerkingstraject met Randstad Risesmart. Ze zorgen voor intensieve begeleiding van 15 werkzoekenden, mensen die vroeger onder het statuut Artikel 60 werkten. Dankzij coaching op vlak van sollicitatie, jobmatching en begeleiding op de werkvloer zorgen stad Antwerpen en Randstart Risesmart voor een vlotte opstart in je bedrijf. Wil je als werkgever deze gemotiveerde kandidaten een kans geven én meteen extra werkvloerbegeleiding krijgen? Neem dan contact via work@antwerpen.be

Innovatieve ondersteuning maatwerkbedrijven

Innovatie en sociale economie? Natuurlijk! Realiseer je een innovatieve werkvloer met nieuwe technologie? Zorg je zo voor jobkansen voor sociale tewerkstelling? Deze vernieuwingen moeten de garantie bieden om arbeidsplaatsen te behouden of te creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De stad Antwerpen zorgt voor financiële steun voor je project. Lees hier de mogelijkheden.

Belangrijk

 • Je bent een maatwerkbedrijf of onderneming met sociaal engagement.
 • Ook mogelijk is dat je een regulier bedrijf, sectororganisatie of kennisinstelling bent en voor dit project een partnership vormt met een sociale onderneming.
 • Je kan projecten indienen in fases, tussen 1 oktober 2020 en 30 juni 2023.

Inspiratie 

Interesse?

Meer informatie vind je in het toelagereglement en de financiële richtlijnen

  Vind geschikt talent via deze projecten van partners

  Hands-on Inclusion 

  Elk bedrijf is natuurlijk uniek. Misschien vraag jij je af hoe je stakeholders overtuigt van inclusief ondernemen, zoek je naar manieren om diverser te rekruteren, heb je nood aan concrete tips rond leiderschap, of nog iets helemaal anders: Hands-on Inclusion geeft gratis workshops en bootcamps rond het thema inclusief ondernemen. Benieuwd waarin Hands-on Inclusion jou kan ondersteunen?  

  Spoorzoeker

  Is er in jouw bedrijf nood aan frisse, vakkundige en gemotiveerde jonge talenten? Doe dan een beroep op Spoorzoeker: een vormingstraject dat jongeren richting duurzame tewerkstelling smeedt. Lees de getuigenis van Spoorzoeker Hassan. Inschrijven kan via www.spoorzoeker.eu

  Studio Digitaal

  Zoekt je bedrijf talent binnen digitale marketing, binnen retail voor digitale verkoop of denk je aan een webdesigner? Bij het project Studio Digitaal volgen jongeren een opleiding om hun technische vaardigheden te verscherpen en hun persoonlijke ontwikkeling te versterken. Met hun digitale, sociale en creatieve vaardigheden gaan ze op weg naar een job. Een project met steun van Stad Antwerpen, Werkmmaat, Tejo Antwerpen, VDAB, de Studio, ZORA en stad Mortsel. Interesse in deze talenten? 

  Bruggen naar werk

  Je bedrijf laten groeien én tegelijk de krappe arbeidsmarkt overbruggen, daaraan werkt het project 'Bruggen naar werk'. Bovendien is er gratis begeleiding en een financieel voordeel voor deelnemende bedrijven. Dit maakt van project een aantrekkelijke piste voor je bedrijf. Meer informatie lees je in dit artikel. 

  Samenwerken met stad Antwerpen?

  Deze ondernemers met een open blik werkten al aan inclusief personeelsbestand. Hun verhalen én tips vind je op Talentvinders.Antwerpen.be. 

  De stad wil je ondersteunen waar ze kan, ook financieel. Regelmatig roept de stad ondernemers op om projecten in te dienen rond een thema; zoals circulaire, digitale, sociale, creatieve economie of mode, maar ook om als ondernemer andere ondernemers te ondersteunen of klimaat of mobiliteit in de stad te verbeteren. Meer informatie vind je hier

  Sterk partnerschap met VDAB

  Je merkt het: ons streefdoel is een win-win voor alle Antwerpenaren, van ondernemer tot werkzoekende. Als stad kunnen we dat niet alleen en daarom werken we samen met heel wat partners. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is een belangrijke partner. In januari 2021 hernieuwde de stad een samenwerkingsovereenkomst met VDAB. Meer informatie vind je hier.  

  Talentenhuizen

  Stad Antwerpen richtte samen met VDAB, de provincie en de sectorale partners de talentenhuizen op. Hier bundelen we de nodige expertise om dit personeelstekort in de bouw, industrie (metaal en chemie), haven, logistiek en de zorg aan te pakken.

  • Bouwbedrijf. Zoekt je bedrijf geschikte kandidaten? Contacteer Talentenwerf voor competentiegerichte opleidingen op de werf.
  • Zorginstelling. Heeft jouw organisatie een probleem met knelpuntvacatures? Zorgtalent zoekt hier structureel naar oplossingen.
  • Metaal/chemiesector. Zoekt jouw bedrijf werknemers met het juiste profiel? Contacteer Talentenfabriek om de meest geschikte kandidaten te vinden via opleidingstrajecten.
  • Logistiek. Talentenstroom brengt je in contact met logistiek bedienden die via opleiding-op-maat jouw logistiek bedrijf in de Antwerpse haven versterken. 
  • Onderwijs. In de zoektocht naar leerkrachten helpt Onderwijstalent als job-, info- en opleidingspunt.

   

  Contactgegevens

  Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen

  Delen