Randstad Risesmart & Make It Work & stad Antwerpen werken samen

Treft de coronacrisis ook jouw bedrijf en heb je het moeilijk om talent te vinden voor je vacatures? Speciaal voor jou zetten Stad Antwerpen, Make it Work en Risesmart 2 voordelige tewerkstellingsmaatregelen in de kijker. Ze vormen een brug tussen werkgevers en gemotiveerde werkzoekenden die voornamelijk laaggeschoold en/of anderstalig zijn.

Deze bedrijven maakten er al gebruik van, lees hun ervaringen: 

 

Make it Work

We at Work/Make it Work begeleidt jongeren die in aanraking kwamen met het gerecht, actief naar duurzaam werk. Make it Work coacht en traint deze jongeren, die vrijwillig instappen. Tijdens een individueel opleidingstraject ontdekken de jongeren hun talenten, leren verantwoordelijkheid nemen en werken hun jobdoelwit uit. Na start van tewerkstelling blijven de coaches de jongeren gedurende een half jaar aanmoedigen en opvolgen, samen met hun werkgever.

Contact: Judith Herbosch | Jobhunter Make it Work
Wij begeleiden jongeren die in aanraking kwamen met het gerecht, actief naar duurzaam werk.
judith@waw.jobs
0499 05 00 28

Risesmart

De coaches van Randstad RiseSmart begeleiden werkzoekenden in het vinden van een duurzame job die bij hen past. Ze helpen hen inzicht in zichzelf te krijgen, tekenen een traject op maat uit en staan hen bij met raad en daad.  Ze leren zichzelf en de arbeidsmarkt kennen en kunnen ook na het vinden van een job rekenen op begeleiding. Daarnaast ondersteunt Risesmart bedrijven bij het uitbouwen van een divers en inclusief personeelsbeleid.

Contact: Katrien Vanden Bergh | Jobhunter Risesmart
Wij begeleiden werkzoekenden in het vinden van een duurzame job die bij hen past.
katrien.vanden.bergh@randstadrisesmart.be
0495 59 94 14

Stad Antwerpen - activering

Het activeren van mensen met een leefloon naar een duurzame job is een topprioriteit voor stad Antwerpen. Niet iedereen is klaar om onmiddellijk in het normaal economisch circuit (NEC) te stappen. Vaak hebben deze werkzoekenden extra versterking nodig op het vlak van arbeidsattitude, taal, werkritme en vakkennis. Het departement Activering begeleidt hen in dit groeiproces en probeert op die manier hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Contact: Katrien Daelman | Jobhunter stad Antwerpen
Wij begeleiden mensen met een leefloon om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
katrien.daelman@antwerpen.be
0471 28 74 66

 

Delen