Individuele Beroepsopleiding (IBO)

Heb je een kandidaat met veel interesse, maar weinig ervaring? Begeleid hem met een individuele beroepsopleiding of IBO. 

Ondernemers gaan steeds vaker op zoek naar manieren om hun bedrijf duurzaam uit te bouwen. De maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheidszin is hierbij een stimulerende factor. Een groeiend aantal bedrijven is zich bewust van deze tendensen naar de toekomst toe en zet steeds meer in op inclusieve werkvloeren.

Stad Antwerpen, departement Activering, bereidt mensen me een leefloon voor in de uitbouw van hun carrière. Door middel van het art.60-traject krijgen ze werkervaring in een bepaalde stiel of sector. Na deze tewerkstelling zoekt een team van bemiddelaars de juiste match tussen werkzoekende en werkgever. Sommige werkzoekenden missen een extra opleiding, certificaat of attest. Zij kunnen gebruik maken van vormen van werkplekleren zoals de individuele beroepsopleiding (IBO) en werkervaringsstage (WES).  

In samenwerking met Randstad RiseSmart biedt Stad Antwerpen bijkomende werkvloerbegeleiding bij opstart van een IBO of WES. Dit is gratis voor werkgevers. Het neemt je zorgen weg bij enkele praktische zaken zoals opvang bij de eerste werkdag. Daarnaast kunnen opties als taalcoaching kosteloos worden opgestart. Neem contact op om te genieten van dit aanbod. 

Wil je samen met meer dan 100 andere werkgevers onze maatschappij inclusiever maken? Wil je onze werkzoekenden nieuwe kansen geven? De stad Antwerpen geeft je graag meer uitleg de tewerkstellingsmaatregelen.

Maak een afspraak met stad Antwerpen. 

Wat zijn de mogelijkheden in je bedrijf?

Individuele BeroepsOpleiding IBO

Heb je een kandidaat met veel interesse, maar weinig ervaring? Begeleid hem met een individuele beroepsopleiding of IBO.

De Individuele beroepsopleiding (IBO) is een on-the-job training op maat van jouw bedrijf. Het is de ideale oplossing voor vacatures waarvoor je geen geschikte kandidaat vindt.

  • Met een IBO leid je een werkzoekende op in je bedrijf gedurende maximaal 6 maanden.
  • Je betaalt geen loon of RSZ, enkel een vast maandelijks bedrag.
  • Tevreden na de IBO? Dan werf je de medewerker aan met een arbeidscontract.

Extra voordeel voor bedrijven in Antwerpen

Treft de coronacrisis ook jouw bedrijf en heb je het moeilijk om talent te vinden voor je vacatures? Speciaal voor jou werken Stad Antwerpen, Make it Work en Risesmart voor je samen. Ze bieden je een gerichte screening van kandidaatprofielen op maat van uw vacature en ondersteuning via intensieve werkvloerbegeleiding. Neem contact op om te genieten van dit aanbod.

Meer info

Alle info over IBO vind je bij VDAB.

Delen