Vind de geschikte sociale economiepartner voor jouw bedrijf

Antwerpen telt meer dan twintig bedrijven en partners in de sociale economie. Sociale economie in Antwerpen is heel divers, denk onder andere aan horeca, schoonmaak, assemblage, recyclage, fietsbeheer, logistieke ondersteuning en groenbeheer. 

Ze hebben een zelfde doel: maatschappelijke meerwaarde realiseren om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een job te helpen. Bedrijven en partners in de sociale economie creëren daarom toegankelijk werk voor kansengroepen. Ze zorgen voor de nodige opleiding en ondersteuning op de werkvloer, om hen uiteindelijk waar mogelijk te laten doorgroeien naar de reguliere arbeidsmarkt. 

Sociale economie omvat maatwerkbedrijven, de lokale diensteneconomie en de stad Antwerpen metartikel 60-tewerkstelling’.


Stad Antwerpen ondersteunt sociale economie

Stad Antwerpen is regisseur sociale economie en stimuleert en ondersteunt vanuit deze rol samenwerkingen zowel binnen de sociale-economiesector als partnerschappen met bedrijven uit de reguliere economie. 

De stad brengt het werkveld samen via  ronde tafels voor sociale economie en wil zo netwerken stimuleren, goede praktijken te delen en de samenwerking tussen verschillende spelers te bevorderen.

Daarnaast voorziet de stad inhoudelijke en financiële ondersteuning voor reguliere en sociale economiebedrijven die samenwerken aan innovatieve projecten. Deze projecten creëren extra arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of bevorderen de doorstroom van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie. 

Ontdek nu de mogelijkheden voor deze ondersteuning.

Wat kan sociale economie voor jouw bedrijf betekenen? 

Bedrijven en organisaties uit de sociale economie zijn betrouwbare en flexibele partners. Ze kunnen een deel van jouw productieproces uitvoeren: assemblage, drukwerk en verpakking. Ze bieden dienstverlening op maat: schoonmaak, groenonderhoud en logistiek.  Bij seizoenpieken of voor permanent repetitief werk kan je beroep doen op mobiele maatwerkploegen die op locatie komen werken, steeds met deskundige begeleiding. Kwaliteitsvolle, lokale oplossingen op maat en tegen een scherpe prijs. Dàt zijn de troeven van sociale economie.

Vind hier de sociale economiepartner op maat van je bedrijf

Niet gevonden wat je zocht? 

Andere sociale economieorganisaties in Antwerpen: 

Inspiratie nodig? 

City Camping Antwerp

Werkmmaat vroeg een toelage voor City Camping Antwerp en toont op die toeristische locatie hoe innovatief ondernemen een meerwaarde betekent voor de sociale economie. Lees hier hun verhaal. Onder de video lees je verder. 

Project Weesfietsen

Werkmmaat heeft al veel ervaring rond fietsherstelling. De stad Antwerpen en Werkmmaat beslisten daarom samen te werken om deze weesfietsen te laten opknappen. Ontdek het hier

Kunnig & Circuit in beeld 

Iedere ondernemer kan een medewerker tewerkstellen via Individuele Beroepsopleiding (IBO). Ook maatwerkbedrijf Kunnig gebruikt deze maatregel, meer info lees je hier.   

Overzicht van alle sociale economiepartners in Antwerpen

ACG Group - Deurne

www.acgfab.be

Arop - Wilrijk
www.arop.be

Buurthuis Posthof vzw - Berchem

www.buurtcentrum-posthof.be

Créchendo - Deurne

website

de Kringwinkel - Antwerpen
www.dekringwinkelantwerpen.be

Ferm Kinderopvang – Antwerpen & Hoboken

www.samenferm.be

Groep Intro - Deurne
www.groepintro.be

Helan Kinderopvang

www.helan.be

Het Rekreatief - Wilrijk

www.rekreatief.be

KUNNIG - Antwerpen
www.kunnig.com

Manus - Antwerpen
www.manus.tv

metSense - Antwerpen
www.metsense.be

Natuur en Landschapszorg vzw
- Ekeren
www.natuurenlandschapszorg.be

Stroom maatwerk - Merksem 
www.stroommaatwerk.be

Werkhuizen MIN - Deurne 

www.whmin.be

Werkmmaat - Deurne

www.werkmmaat.be

Wotepa - Antwerpen

www.wotepa.be

Zorgbedrijf Antwerpen

www.zorgbedrijfantwerpen.be

Specifieke vacatures invullen 

Werknemers in de sociale economie krijgen een doorgedreven opleiding in specifieke skills en werkervaring mee. Zo beantwoorden ze aan het werknemersprofiel dat jouw onderneming zoekt en komen ze in aanmerking om jouw vacatures in te vullen.

Sociale economie inzetten bij overheidsopdrachten 

Je kan samen met een partner in de sociale economie intekenen op overheidsopdrachten en daarmee de capaciteit van jouw onderneming verhogen. Je beantwoordt zo aan de sociale clausule in de aanbesteding

Benieuwd naar welke samenwerking met een bedrijf uit de sociale economie een meerwaarde biedt voor jouw onderneming?
Contacteer ons: 

Contactgegevens

Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen

Delen

Sectoren