Werfplekleren vult bouwvacatures in

Waar vinden we de geschikte werknemers? Een vaak gestelde vraag in de Antwerpse bouwsector. Het antwoord komt van Talentenwerf, een initiatief van de VDAB, stad Antwerpen en de bouwsector. Zij organiseren samen met de bouwbedrijven ‘werfplekleren’: gerichte bouwopleidingen op de werf.

De zoektocht naar geschikte medewerkers verloopt ook bij De Medts uit Merksem – gespecialiseerd in industriële schilderwerken – vaak moeizaam. Dirk Jonckheere, zaakvoerder De Medts: “Nieuwe werknemers hoeven niet per se een bepaald diploma op zak te hebben, maar ik wil wel dat er enkele basiscompetenties aanwezig zijn. Zo’n mensen vinden, is moeilijk en dus moeten we ze zelf opleiden Om dit goed aan te pakken, doe ik een beroep op Talentenwerf. Met hun hulp schakelen we nu al vier jaar werkzoekenden in om de industriële havenkranen aan de Rijnkaai te schilderen.”

Van stage naar aanwerving

“Vandaag hebben 45 van de 56 mensen die bij ons aan werfplekleren deden een job – bij De Medts of bij een ander bedrijf uit de sector. Dat succesverhaal begint met een grondige selectie van de kandidaten. Als de jury vooraf de juiste mensen uit alle geïnteresseerden filtert, dan monden de vooropleiding door VDAB en de stage op de werf uit in aanwervingen.”

Ook eigen mensen versterken

“Niet alleen de werkzoekenden varen wel bij werfplekleren. Ook onze eigen werknemers winnen erbij. Zij leren bijvoorbeeld anderen opleiden: de ploegbaas wordt mentor en de werfleider coach. Ook zij maken zich dus nieuwe skills eigen, en dat verbetert hun aanzien binnen het bedrijf.”

Nieuwkomer sneller aanvaard

“Werven we een van de werfplekleren-mensen aan? Dan wordt die nieuweling vaak sneller aanvaard, omdat we hem al leerden kennen voor we hem in dienst namen. Dat is ook het grote verschil tussen een aanwerving via sollicitatie en via Talentenwerf: de nieuwkomer kreeg een opleiding van onze mensen. Dat moet dus wel ‘ne goeie’ zijn!” 
 
Talentenwerf organiseerde van 2010 tot 2013 al 38 edities van werfplekleren. De opleidingen op de werf variëren van industrieel schilderen, over metsen, tot grondwerken. Ze waren goed voor 300 deelnemers, van wie 80% werk vond. 
 
Lees meer over Talentenwerf

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: