Waarom registreren Armando, Stijn, Chantal en 2.000 andere ondernemers hun zaak voor het consumptiekrediet?

Ons lokaal ondernemerschap is goud waard en daarom steunt de stad haar lokale ondernemers via het consumptiekrediet. Hierbij mogen maar liefst 16 000 medewerkers van de stad een bedrag van 300 euro spenderen in de deelnemende Antwerpse zaken.

Consumptiekrediet: hoe werkt het? 

Stad Antwerpen injecteert dit jaar meer dan 4 miljoen euro in de lokale economie via het Antwerpse consumptiekrediet. Alle stadsmedewerkers kunnen een bedrag besteden tot 300 euro bij de deelnemende Antwerpse ondernemers en handelaars. Mogelijk breidt dit klantenpotentieel nog uit. Vanaf 1 juni 2021 kunnen zij dus de lokale handelaars steunen en dat tot en met 31 december 2021. De startdatum is verschoven om meer handelaars de kans te geven. Lokale handelaars kunnen zich volledig gratis inschrijven. Voor meer details kan je hier terecht. 

Waarom meedoen? Handelaars getuigen

Meer dan 2.000 handelaars doen al mee met het initiatief. Armando van Bar Basil is blij met de komst van het concumptiekrediet en ziet er veel voordelen in: “Diegene met het budget zal altijd zijn vrouw of kameraad meenemen, wat onze omzet zal doen stijgen.” Ook Stijn, eigenaar van restaurant Livelli is enthousiast: “Het consumptiekrediet voor stadsmedewerkers geeft ons als handelaars twee voordelen: we krijgen nieuwe klanten over de vloer en we verdienen er nog een leuk extra centje aan, toch belangrijk na deze moeilijke coronaperiode."

Corona heeft erg hard ingeslagen bij vele ondernemers. Ook bij Filip Meeuws van Antwerp Bowling. Het consumptiekrediet wordt dus zeer goed onthaald. “Voor de coronacrisis toesloeg hadden we een levendige bowling, E-kart baan, speeltuin, arcade games en een restaurant op Linkeroever. Uiteraard kijken we uit naar weer veel leven in de stad. Ik merkte dat de stad Antwerpen 300 euro geeft aan haar medewerkers om te spenderen in handelszaken. Ik roep collega ondernemers op om deze fondsen te gebruiken om onze zaken weer een boost te geven.”

 

Schrijf je zo snel mogelijk in! 

Alle medewerkers zullen tot en met 1 september 2021 0,50 eurocent bijleggen voor elke euro die zij gebruiken van het consumptiekrediet. Vanaf 1 september 2021 tot en met 31 december 2021 bedraagt de eigen bijdrage 1 euro.  De stadsmedewerkers zullen dus zeker in het begin goed gebruik maken van het krediet: tijdig inschrijven is dus de boodschap!

Ik wil meedoen! Hoe registreer ik mijn zaak? 

Registreren is heel eenvoudig en doe je volledig online.

Registreer je nu hier. 

 

 

Deel deze pagina: