Vlaamse universiteiten lanceren opleiding innoverend ondernemen

In september starten de Vlaamse universiteiten met een postgraduaatsopleiding 'Innoverend Ondernemen voor ingenieurs'. De studenten krijgen de kans om de kennis die ze tijdens hun opleiding ingenieurswetenschappen opdeden, om te zetten in de praktijk. 

Tijdens het postgraduaat ‘Innoverend Ondernemen voor ingenieurs’ kunnen studenten aan de slag met een project in een bedrijf, een teamproject of een eigen businessplan. Verder volgt de student vakken rond innovatie, ondernemen of management. Zowel de projecten als het aanbod aan vakken hebben een expliciete focus op innovatie, ontwikkeling en realisatie.
 
Het nieuwe postgraduaat draaide vorig jaar proef en leverde heel wat tevreden studenten op. Maar ook in het bedrijfsleven wordt het enthousiast onthaald. De studenten nemen heel wat nieuwe kennis en inzichten mee naar het bedrijf en het bedrijf kan als eerste nieuw talent spotten. Voor het komend academiejaar biedt het bedrijfsleven alles samen 90 stageplaatsen aan. Patrice Borgonjon van Procter & Gamble: “Na het innovatieproject kennen we de capaciteiten van de student en zal hij of zij dus sneller kunnen doorgroeien. Bovendien is de student gebeten door de innovatie-microbe, dat vinden bedrijven belangrijk”.
 
Lees meer op de website Innoverend Ondernemen.  

Sectoren: 
Deel deze pagina: