Unieke kans voor scale-ups op zoek naar investeerders

We hebben innovatieve oplossingen nodig

In 2030 zal maar liefst twee derde van de wereldbevolking in steden leven. We hebben innovatieve oplossingen nodig zodat we kunnen omgaan met een groeiende bevolking, met klimaatverandering en tal van andere uitdagingen. Is jouw scale-up hiermee bezig? Lees dan zeker verder.

Matchmaking event voor scale-ups

Scale Cities, een Europees netwerk van 14 steden, lanceert een initiatief om dertig scale-ups te ondersteunen die oplossingen ontwikkelen rond deze thema’s: voedsel, energie, water, afval en mobiliteit. Tijdens de Dealmaking Day op 22 maart 2022 gaan deze scale-ups in gesprek met investeerders en stedelijke overheden en krijgen ze de mogelijkheid om hun product en verhaal te pitchen. Nieuwe partnerships, samenwerkingen, investeringen… Deze dag kan je heel wat opleveren.

Unieke kans

Ook jouw scale-up kan erbij zijn, want Stad Antwerpen biedt vijf Antwerpse scale-ups de kans om deel te nemen aan de Dealmaking Day. Het is een unieke kans om uw oplossing op het gebied van voeding, energie, water, afval of mobiliteit voor te stellen aan relevante investeerders en om internationaal venture capital aan te vergaren.

Nog meer voordelen

Als deelnemer word je niet aan je lot overgelaten. SCALE Cities biedt pitchcoaching aan met professionele videomontage én gepersonaliseerde online matchmaking met drie investeerders. Een professional zal je pitchvideo produceren, bewerken en online hosten, zodat je de video kan inzetten bij je serie A investeringsronde. Bovendien heb je na het online event de kans om virtueel te netwerken met andere investeerders, overheden en zakelijke partners die worden uitgenodigd via het netwerk van SCALE Cities. Je merkt het, die dag kunnen er heel wat zaadjes geplant worden.

Stel je kandidaat

Geprikkeld om deel te nemen? Kijk eerst even na of je voldoet aan deze criteria:

  • je bent actief in een van deze sectoren: voedsel, energie, water, afval en mobiliteit
  • je bent minimaal drie jaar actief
  • je hebt minimaal drie voltijdse medewerkers
  • je bent actief op zoek naar een serie A investeringsronde
  • je bent gevestigd in stad of arrondissement Antwerpen of je kan aantonen dat je een link hebt met de stad
  • een jaar-op-jaar personeelsgroei zal je selectiekans zeker vergroten

Voldoe je niet aan alle criteria, maar wil je je toch kandidaat stellen? Motiveer dan duidelijk waarom je bepaalde criteria niet haalt. Een jury met vertegenwoordigers van Stad Antwerpen en een aantal partners zullen vijf scale-ups selecteren uit de inzendingen.

Mis deze unieke kans niet en registreer je kandidatuur via dit online formulier. De deadline is 10 december 2021.

Wil je meer weten over de thema’s of over de andere steden? Surf dan naar de website van Scale cities. Heb je een concrete vraag? Neem dan contact op met Inés: Ines.Sylverans@antwerpen.be

Veel succes!

Deel deze pagina: