Startup in de kijker: CityLife

CityLife is een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van Mobile Vikings. Daarvoor rekent het op andere startende bedrijven. Die kunnen via open innovatie hun ideeën integreren in het CityLife-ecosysteem. 

“Om CityLife te begrijpen, moet je eerst goed snappen wat Mobile Vikings eigenlijk is. Wij zijn een mobiele operator, maar geen klassieke speler zoals Proximus of Mobistar. Mobile Vikings zet niet in op klassieke klantrelaties – bij ons draait alles om de community. Onze band met onze leden is veel hechter. We cultiveren die ook: zo krijgen Vikings een gratis herlading van € 15 als ze een nieuw lid aanbrengen.”

“Met CityLife willen we onze leden de kans geven om nog meer te halen uit hun hechte band met Mobile Vikings. Waar de community vandaag zuiver draait rond mobiele data en telefonie, kan die straks ook een rol gaan spelen in het echte stadsleven. We denken dan aan kortingen in bepaalde winkels, extra dienstverlening, handige apps... Lid zijn van de Mobile Vikings community levert dan nog meer voordelen op.”

Open innovatie

De sterke van zo’n platform staat of valt natuurlijk met de kwaliteit van de dienstverlening. “We werken daarvoor samen met een handvol krachtige partners op vlak van financiën en technologie. Maar verder zijn we ervan overtuigd dat heel veel goede ideeën tussen de oren van ondernemers in startups zitten. Daarom doen we volop mee met Start it @kbc in de Boerentoren.” 

“Het idee is eigenlijk heel eenvoudig: starters met interessante ideeën kunnen inpluggen op ons technologieplatform via open API’s. Zo gaat ontwikkeling sneller én zijn nieuwe producten sneller klaar voor de markt. Wij zorgen verder voor omkadering door experten, toegang tot een breed netwerk, kansen voor co-creatie...”

Living Lab 

“Een laatste component van CityLife is het Living Lab. Onze community van 200.000 leden is immers een gedroomd testpubliek om nieuwe ideeën in de praktijk op los te laten. Tel daarbij straks nog de handelaars uit het CityLife-platform en je hebt een reusachtig ecosysteem. Bovendien ligt de respons op dergelijke initiatieven bij onze Vikings op 35% – ongeveer het tiendubbele van wat normaal verwacht kan worden.” 

“Uiteraard moet niemand meedoen. Maar Vikings die zich wel opgeven als testers, krijgen een beloning in de vorm van korting op hun factuur, of andere voordelen.”

Interessante startende technologiebedrijven

“De reden waarom we dit project onder meer vanuit Antwerpen runnen, is eenvoudig. De concentratie aan interessante startende technologiebedrijven is hier erg groot. En de stad is een gedroomd laboratorium om het platform in de realiteit uit te testen. Maar ook de stadsdiensten zelf staan erg open voor onze ideeën. Het feit dat Antwerpen data vrij toegankelijk maakt, laat toe dat hier snel en open geïnnoveerd kan worden. Precies wat we nodig hebben.”

Deel deze pagina: