Stad introduceert kinderopvangtoelage

Stad Antwerpen wil het aantal kinderopvangplaatsen de komende jaren doen stijgen. Met een premie ondersteunt de stad de zelfstandige sector en worden zelfstandige kinderdagverblijven aangemoedigd om in Antwerpen op te starten. 

Er is een tekort aan kinderopvang in de stad en toch staan er plaatsen leeg bij niet-inkomensgerelateerde groepsopvang. Om maximaal gebruik te kunnen maken van deze plaatsen en om de start van nieuwe plaatsen te ondersteunen, wil stad Antwerpen opvang betaalbaar maken door de kinderopvangtoelage. 

De kinderopvangtoelage van stad Antwerpen financiert een deel van de factuur die ouders betalen aan uw kinderdagverblijf voor de opvang van hun kind. Elke creche die zich aansluit bij het systeem van de kinderopvangtoelage engageert zich bovendien om samen met de stad de kwaliteit van de opvang verder te verbeteren waar nodig.

Deze premie geldt voor kinderdagverblijven die werken met een vaste prijs. Kinderdagverblijven die hun prijs berekenen op basis van uw inkomen of opvang bij een onthaalouder, komen niet in aanmerking.

Instappen met uw kinderdagverblijf? Dien uw aanvraag in.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: