Stad helpt bedrijven met zoektocht naar personeel op maat

Niet iedereen is vertrouwd met de dienstverlening van de stad Antwerpen waarbij ze op zoek gaat naar geschikte werknemers voor bedrijven. Dankzij ‘vacaturebegeleiding op maat’ betekent dit nochtans een win-winsituatie voor zowel werkzoekenden als bedrijven. Een recente succesvolle case is die waarbij de stad personeel zocht én vond voor de Japanse kledingketen Uniqlo. Maar liefst 40 personen kregen zo een job.  

Uniqlo

2 oktober opent de in Azië populaire kledingketen Uniqlo (kort voor ‘Unique Clothing’) een vestiging op de Meir in Antwerpen. De keten wijkt af van de traditionele formule om zo veel mogelijk de laatste trends te volgen. Ook bij het op zoek gaan naar personeel stond deze keten open om af te wijken van de klassieke sollicitatieprocedure. Vooraleer personeel te werven via advertenties en brieven, deed hij een beroep op de dienstverlening van de stad Antwerpen.
 
Om 80 vacatures in te vullen, zocht de stad naar geschikte kandidaten via haar netwerk met VDAB en andere partners die werkzoekenden begeleiden en coachen. 

Vacaturebegeleiding op maat

De werkzoekenden hoefden geen sollicitatiebrief op te sturen en werden van tevoren niet gescreend door het bedrijf. Uniqlo vertrouwde op de preselectie die de partners maakten op basis van het aangeleverde profiel en nodigde de geselecteerde kandidaten rechtstreeks uit. Via deze vacaturebegeleiding op maat vulde Uniqlo vlot de helft van zijn personeelsbehoefte in. De stad stuurde, coördineerde en verzorgde de communicatie tijdens de hele selectieprocedure waar in dit geval 22 organisaties bij betrokken waren.
 
Deze methode biedt kansen aan werkzoekenden die misschien niet zouden uitgenodigd worden op basis van een sollicitatiebrief. Personen die op papier misschien weinig troeven hebben, krijgen dankzij deze preselectie, de mogelijkheid om hun competenties en talenten te tonen en zich rechtstreeks voor te stellen aan de werkgever. Bovendien kunnen ze rekenen op extra coaching.

Vind geschikt talent

Bij ‘vacaturebegeleiding op maat’ gaat de stad Antwerpen via haar netwerk met VDAB en andere partners die werkzoekenden begeleiden en coachen op zoek naar geschikt personeel voor een bedrijf op basis van een functieomschrijving en gevraagd profiel. Alle personen die als werkzoekenden zijn ingeschreven bij de VDAB zitten automatisch in de pool waaruit wordt selecteerd.
 
Lees meer over vacaturebegeleiding op maat

Sectoren: 
Deel deze pagina: