Seefbier wint goud in Berlijn

Seefbier won afgelopen weekend goud op de Global Craft Beer Awards in Berlijn. Het is al de derde internationale prijs die het Antwerpse bier in de wacht sleept op twee jaar tijd. "Wat deze bekroning zo bijzonder maakt, is dat de jury enkel uit de deelnemende brouwers bestond", vertelt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie.

Johan Van Dyck: "We zijn heel aangenaam verrast met deze prijs. Omdat de jury uit brouwers bestond, rekende ik niet meteen op een podiumplaats. Brouwers kijken vaak toch net iets anders naar je bier. Met een meer technische blik. Kritischer ook denk ik."
 
Gaat Seefbier nu internationaal?
"Wel in eerste instantie wilden we Antwerpen opnieuw laten kennis maken met het bier. Maar we zijn heel blij met die internationale waardering. Ondertussen gaat Seefbier over de toog in landen als Amerika, Japan, Denemarken en meer. Heel bijzonder als je plots een Japanner met Seefbier op Twitter ziet verschijnen. Maar het gaat om kleine exporthoeveelheden. Vergis je niet, wij zijn nog altijd een heel kleine onderneming."
 
Nog prestigieuze plannen?
"Denk nu niet dat wij alle wedstrijden afschuimen om titels te winnen (lacht). Die erkenning blijft bijzonder, maar we doen vooral mee om ons product aan te prijzen. Als kleine onderneming is het heel moeilijk om tegen grote brouwerijen en zelfs multinationals op te boksen. We moeten ons plekje op de markt veroveren en zien te behouden. Op zo'n beurs komen we op de radar van bierimporteurs. En een prijs brengt ons nog eens extra in de aandacht. Maar voor ons is het zeker zo leuk als in Antwerpen iemand zijn duim opsteekt omdat hij de Seefbierbestelwagen herkent. En nog beter als ze hun cafébaas overtuigen om ook Seefbier in huis te halen. Want veel horecazaken hangen vast aan contracten met grote brouwerijen."
"Ik heb nog wel een nieuwtje te melden waar we bijzonder fier op zijn: tegenwoordig schenkt het stadhuis naast De Koninck ook Seefbier bij alle officiële recepties. Een zeer mooie erkenning als Antwerps bier."

Sectoren: 
Deel deze pagina: