Prophets innoveert met iBeacon

Het Antwerpse digitale communicatiebureau Prophets brengt de eeuwenoude kunst van Peter Paul Rubens met de nieuwste technologie weer tot leven. In het Antwerpse Rubenshuis bracht het bedrijf 'beacons' aan. Die sturen berichten door naar de iPhone of iPad van bezoekers als ze voorbij een kunstwerk wandelen.

Prophets bouwde een mobiele applicatie voor iPhone en iPad die reageert met de 'beacons' in het Rubenshuis. Zo'n beacon is een draadloos apparaatje dat gebruik maakt van Bluetooth. Met die nieuwe technologie kunnen bezoekers hun iPhone of iPad gebruiken als een indoor GPS waarmee ze door het museum geloodst worden.

Al bij het binnenwandelen ontdekt een bezoeker hoe het voorportaal eruitzag doorheen de eeuwen. In het museum kan hij vragen over de kunstwerken beantwoorden of een interactieve zoektocht volgen. Met de iBeacon technologie voegen we een digitale laag aan een museum toe en creëren we een meerwaarde", legt Strategy Director Pieter Baert uit.

De iBeacon opstelling in het Rubenshuis is een primeur. De technologie wordt door Business Insider de doorbraak in ‘indoor mobile marketing’ genoemd. Forbes heeft het over de toekomst van ‘Mobile Shopping'. Prophets kreeg als ontwikkelaar de kans om met de Beacons van producent Estimote te werken en als één van de eersten in België de technologie uit te rollen.

Prophets werkt ook interactieve concepten uit met iBeacon voor haar klanten in retail, banking en telco. Zo wil het digitale communicatiebureau de interactie tussen merken en de iPhone-generatie versterken.

Deel deze pagina: