Ontdek e-health oplossingen met een wereldwijde impact tijdens The 5th Conference

De gezondheidszorg is de afgelopen maanden niet uit het nieuws geweest. Zorgprofessionals krijgen een heel andere kijk op gezondheidszorg tijdens de 3e (online) editie van The 5th Conference in Antwerpen, want dan staat digitale innovatie in de kijker. ‘Power lady’ en keynote spreker Jessica Federer legt uit waarom het zo belangrijk is dat deze conferentie georganiseerd wordt.

Jessica Federer woont in New York en is managing director van Huma, een bedrijf dat wereldwijd actief is in digitale gezondheidszorg. Ze wordt beschouwd als een van dé influencers op het gebied van technologie in gezondheidszorg. Met een stralende glimlach en vol enthousiasme vertelt ze tijdens een online gesprek wat de focus zal zijn van haar presentatie.

Een hoopvolle blik op de toekomst

“Aan de hand van praktijkvoorbeelden wil ik de deelnemers van de conferentie een hoopvolle blik geven op de toekomst en tegelijk tonen hoe technologie onze gezondheidszorg vandaag al kan verbeteren. We zitten allemaal op een berg data en we gebruiken allemaal smartphones met verfijnde technologie. Die combinatie zorgt voor ongekende mogelijkheden. Zo heeft ons bedrijf een digitale test ontwikkeld om de ziekte van Parkinson vast te stellen. In plaats van naar de dokter te gaan kunnen patiënten nu thuis getest worden door eenvoudigweg hun vingers te bewegen voor de camera van hun telefoon. Ook het verloop van de ziekte kan makkelijk vanop afstand gemonitord worden.”

Deze conferentie is helemaal op zijn plaats in Antwerpen

“Mijn advies voor Antwerpse en Vlaamse startups actief in e-health? Weet je, e-health is nog een gloednieuwe sector. En door de coronacrisis is er een gigantische accelleratie ontstaan, voor heel veel bedrijven is dit hét moment om te innoveren. Als je gepassioneerd bent door technologie én je wil mensen helpen, dan is er een grote opportuniteit om oplossingen te bedenken. Oplossingen die een wereldwijde impact kunnen hebben. Ik ken Antwerpen niet heel goed, maar één ding heb ik al ondervonden: people from Antwerp are not afraid to think big. Wat dat betreft zit deze conferentie helemaal op zijn plaats.”

Plezier stimuleert creativiteit en creativiteit stimuleert innovatie

“Ik vind het fantastisch dat er een moment en een plaats is om over deze ideeën na te denken. Ik weet dat Antwerpen een innovatieve én een heel diverse stad is. Wist je dat 90% van alle medische beslissingen in een familie door vrouwen wordt genomen? En toch wordt dat niet weerspiegeld in bijvoorbeeld de directieraden van bedrijven. Dat moet veranderen. Trouwens, meer vrouwen betekent ook meer plezier, toch? (lacht). Dat is ook belangrijk: plezier stimuleert creativiteit en creativiteit stimuleert op zijn beurt innovatie. Ook al heb ik maar vijftien minuten voor mijn presentatie, ik beloof dat het naast informatief en inspirerend ook plezierig zal zijn.”

Samenwerken om innovaties mogelijk te maken

“Mijn ultieme droom? Wat ik heel graag nog zou realiseren met ons bedrijf is het voorspellen van een hartaanval. Stel je voor dat je telefoon je meldt dat je de volgende dag een hartaanval riskeert. Hoeveel levens zouden we daarmee redden? Technisch is het perfect mogelijk, het moet alleen nog ontwikkeld en toegepast worden. Laten we met zijn allen samenwerken om dat soort innovaties mogelijk te maken.”

Wil je de keynote van Jessica Federer en van andere internationale toppers in de gezondheidszorg digitaal bijwonen? Ontdek het volledige programma op hun website en schrijf je nu in voor de 5th Conference.

De voorbije weken konden start-ups en bedrijven in de gezondheidssector ideeën pitchen bij investeerders. Tijdens de conferentie reikt schepen Claude Marinower aan de winnaar een waardebon uit ter waarde van 2.000 euro. Hiermee kan het winnende bedrijf begeleiding en advies inwinnen om zo verder te groeien.

Tijdens The 5th Conference starten prominente sprekers zoals Jessica Federer een conversatie rond e-health oplossingen met een wereldwijde impact. Je vindt alle informatie over het event op de website van The 5th Conference

Deel deze pagina: