Nieuwe Antwerp’s Most Brilliant-juweliers versterken mee het betrouwbare imago

Presentatie van juwelen in brochure Antwerp's Most Brilliant | copyright Noortje Palmers

Drie Antwerpse juweliers worden voor de eerste keer Antwerp’s Most Brilliant-juwelier én vijf juweliers krijgen opnieuw het label toegekend. Al deze juweliers werken mee aan transparante handel in Antwerpen: zij voldoen aan strenge voorwaarden en verzekeren daarmee betrouwbaarheid, veiligheid, kwaliteitsproducten, duurzaamheid en service. In totaal telt de stad nu 26 locaties met een Antwerp’s Most Brilliant-label in de etalage, waar consumenten gegarandeerd in alle vertrouwen een juweel kunnen kopen.

Antwerp’s Most Brilliant-label behalen

Een juwelier die het label wil behalen, moet aan strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Kiwa, een onafhankelijke accreditatie auditor, bepaalt aan de hand van 9 criteria of de juwelier in aanmerking komt. Het behaalde label is 2 jaar geldig. Een herlabeling is nodig om opnieuw gedurende 2 jaar de titel van Antwerp’s Most Brilliant-juwelier te dragen.

Nieuwe of hernieuwde labels. Alle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers

De drie nieuwe Antwerp’s Most Briljant-juweliers zijn:

  • Nathalie Perneel. Haar zaak is gevestigd in Antwerpen-Zuid. Zij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
  • stAen. Stijn Van der Auwera heeft een expo- en atelierruimte op het Eilandje.
  • Geretti is een familiezaak, gevestigd in de Hyllit galerij aan het Centraal Station.

De juweliers die Kiwa herbevestigde als Antwerp’s Most Brilliant-juweliers zijn Gerhild Kirchner, Joaillerie du Centre, Nico Taeymans, Rembrandt Jordan en ROËLL Jewellery.

De andere Antwerp’s Most Brilliant-juweliers zijn: Juwelier Slaets (2 locaties), Juwelenhuis Ruys, Juwelen Orogem, Colman Jewelry & Watches, Juwelen Henri Dom, Diamond Blue, Diamani Jewels, Oriane Diamonds, Van der Veken Juweliers (2 locaties), Rudiam, Wouters & Hendrix, Adelin, Adin, Rayjo, Nadine Wijnants én Orisini Diamonds.

Partners werken samen aan het betrouwbare imago van Antwerpen

Samen met het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de FOD Economie en Ars Nobilis, (Belgische Federatie voor Juwelen en Uurwerken) versterkt de stad met dit label het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum.

Communicatiecampagne

Het kwaliteitslabel is een objectieve garantie voor topkwaliteit en is de hoeksteen van een grote marketingcampagne om Antwerpen als creatieve diamant- en juwelenstad in de kijker te zetten. Alle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers krijgen jaarlijks een oorkonde en een etalagesticker. Juwelen van deze juweliers worden voorgesteld in een etalage in het diamantmuseum DIVA. De juweliers worden opgenomen in een brochure Antwerp’s Most Brilliant, opgemaakt in 5 talen.  Zij worden vermeld op buitenlandse beurzen en tijdens persbezoeken én een aantal onder hen maken deel uit van de DIVA´s diamant- en juwelentour, een wandeling met podcast in de wijk rond DIVA.

Ben je juwelier in Antwerpen en wil je mee opgenomen worden in de marketingcampagne? Word één van onze Antwerp’s Most Brilliant-juweliers.

Hier lees je alle info en kan je inschrijven.

 

Deel deze pagina: