Modeontwerper Christian Wijnants: "Het gaat er hier veel creatiever aan toe dan elders”

De Antwerps-Brusselse modeontwerper Christian Wijnants opent binnenkort zijn flagship store in de Steenhouwersvest. De 100m2 grote winkelruimte weerspiegelt Wijnants’ voorliefde voor kunst, natuur en architectuur. De keuze voor Antwerpen lag voor de hand, zo vertelt de modeontwerper in een interview.

Waarom heb je Antwerpen als locatie gekozen voor je flagship store? Met je Brusselse roots en internationale erkenning had je keuze te over…
Christian Wijnants: “Ik mag dan wel geboren zijn in Brussel, maar Antwerpen is mijn tweede thuis. Na mijn studies aan de Modeacademie ik hier blijven hangen. Antwerpen is wat mij betreft een logische keuze. Mijn bedrijf en mijn label is hier gevestigd. De beslissing om hier mijn flagship store te openen lag dus voor de hand.”
 
Je kent Antwerpen goed omdat je hier gestudeerd hebt, wat maakt de stad in jouw ogen zo bijzonder? 
“Antwerpen is een fantastische stad die me erg weet te inspireren. Het is een plek waar je creativiteit veel ruimte krijgt, op verschillende vlakken.”
 
Wat zijn je toekomstplannen in Antwerpen? Welke droom wil je hier waarmaken?
“Eerlijk: ik heb mijn droom al bereikt. Met name: gelukkig en succesvol zijn in wat ik doe. Vandaag doe ik waar ik als kind van droomde. Daar kan ik alleen maar erg dankbaar voor zijn.”
 
Antwerpen is één van dé modecentra. Hoe verklaar je het succes van Antwerpen als modestad? 
“De Antwerpse mode is een merk op zich, maar het draait hier niet allemaal om mode zoals dat bijvoorbeeld in Parijs wél het geval is. Het gaat er hier veel creatiever aan toe dan elders. Die frisheid en vrijheid zijn de ideale voedingsbodem voor vernieuwing. Volgens mij wordt er in Antwerpen veel minder naar de trends gekeken. Er gaat meer aandacht naar authenticiteit en persoonlijke stijl. Het is net die combinatie die de Belgische mode zo sterk maakt.”
 
 

Deel deze pagina: