Mathias Mallentjer: “Met dromen alleen geraak je nergens”

Gate 15 steekt haar ambitie met het Huis van de Student niet onder stoelen of banken. Tijdens een vier dagen durende housewarming kon de Antwerpse student vorige week al uitgebreid kennismaken met het initiatief. Voor de organisatie van zo’n evenement is men bij Mathias Mallentjer in goede handen.

Mathias Mallentjer (27) van Production Office zorgt voor een vlot verloop van alle mogelijke evenementen. De jonge ondernemer startte al met een eigen zaak tijdens zijn studies Sociaal-Economische Wetenschappen. Met Production Office groeide hij de voorbije jaren uit tot een organisatorische duizendpoot.

 

Mathias: “Veel mensen weten niet dat men onder bepaalde voorwaarden al een ondernemersnummer kan aanvragen tijdens uw studieloopbaan. Parafiscaal is men dan zelfstandige in bijberoep. Nu, bij mij was dat geen doel op zich, eerder een middel om alle opportuniteiten die ik zag om te buigen naar uitvoerbare projecten. Production Office is nu een PR-bureau dat onder mijn leiding samenwerkt met een heleboel freelancers.”

 

“In juli haalde ik via een aanbesteding de organisatie van de housewarmingsweek van Gate 15 binnen. Het moest dus allemaal behoorlijk vooruit gaan. Antwerpen is de snelst groeiende studentenstad van Vlaanderen. Gate 15 verwachtte daarom een evenement dat representatief was voor alles waar zij voor staat: een week vol culturele activiteiten, kennismaking met het beleid, een bezoek van internationale studenten, een officiële opening door de burgemeester..."

 

"Mijn taak was het bedenken en uitwerken van al die zaken. Ik ging op zoek naar mediapartners, zorgde voor een uitzending op Studio Brussel, en regelde dat onder andere Maes en Brussels Airlines mee aan boord kwamen. Als rode draad schreven we een wedstrijd uit waarbij studenten een citytrip naar het buitenland konden winnen, met tickets en een ‘meet & greet’ voor een optreden van Deus, Triggerfinger of Netsky.”

Het Huis van de Student is intussen opgewarmd, maar Mathias blijft voeling houden met de student. Zo staat er alweer een ander initiatief op zijn programma. “De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen hebben Take off  opgestart, een project rond studentenondernemerschap."

"Vanuit de housewarmingsweek heb ik gezorgd voor de invulling van dat stukje. Interdisciplinair gaan we proberen jonge mensen rond de tafel te zetten. Een student productontwikkeling met een waanzinnig idee kan zo in contact komen met een economiestudent die een businessplan schrijft. Dat gaat men nu proberen implementeren in het lessenpakket en dat is toch wel nieuw in Vlaanderen.”

Lees meer over Gate 15

Thema's: 
Deel deze pagina: