Waarom CVOUSPLAIT voor KUNNIG kiest

Bij KUNNIG op Kielsbroek worden vandaag hoogwaardige akoestische producten vervaardigd voor specialist AKOESTIEK by CVOUSPLAIT. Driedimensionale ‘wonderwanden’, wolvilten panelen, akoestische oplossingen voor op het bureau en in de ruimte… zorgen ervoor dat het akoestisch comfort enorm verbetert.

Samenwerken met een maatwerkbedrijf is voor veel ondernemingen helemaal nieuw. Wat deed jullie beslissen om met KUNNIG in zee te gaan?
 
Oprinsen: “Dat zijn eigenlijk twee opeenvolgende beslissingen. We kozen eerst resoluut voor samenwerking met de sociale economie. Groen en sociaal produceren zit in ons bedrijfs-dna. Het is net zoveel onderdeel van wie wij zijn, als onze producten. Voor ons was het tevens van belang dat het bedrijf producten op maat kon maken. We weten dat dit veel vraagt van de flexibiliteit van een organisatie.
 
De keuze voor KUNNIG had te maken met hun vermogen om aan onze eisen te voldoen, en dat tegen een aanvaardbare prijs. Zo’n selectie verschilt niet van de keuze die je zou maken tussen gewone leveranciers. Wij waren direct overtuigd van de mogelijkheden en professionaliteit van Kunnig.”
 
Levert KUNNIG ook de hoge kwaliteit waar jullie naar op zoek zijn?
 
Oprinsen: “Absoluut. Meer nog: kwaliteit is net een van onze belangrijkste voorwaarden voor samenwerking. Onze klanten verwachten niet minder. Maar die topkwaliteit kan perfect geleverd worden door een maatwerkbedrijf.”
 
“Om te beginnen heeft KUNNIG een indrukwekkende infrastructuur. Bij hoeveel bedrijven kan je op één plaats terecht voor schrijnwerkerij, stoffering, verpakking en metaalbewerking? Want dat zijn allemaal zaken die in onze producten verwerkt moeten worden! Dat vind je bijna nergens. Op die manier kan KUNNIG al heel wat tijdverlies vermijden. Bovendien besparen we zo veel CO2 tijdens de productie omdat we geen tussentijds transport moeten uitvoeren.”
 
“Komt daarbij dat KUNNIG open stond voor suggesties. Zo was het voor ons van groot belang dat de interne samenwerking tussen de afdelingen erg vlot liep en dat wij rechtstreeks contact kunnen nemen met de betrokken afdelingen. Bij KUNNIG liep al een project om die cohesie te verbeteren, en dat is dankzij ons versneld.
 
We waren in zekere zin een uitstekende testcase, want KUNNIG presenteert zich vandaag nog veel explicieter als een bedrijf dat ook echt eindproducten kan leveren, precies dankzij die uitgebreide infrastructuur en gespecialiseerde teams. Ik ben er trouwens zeker van dat die aanpak nog meer bedrijven zal weten te overtuigen.”
 
Moet je als klant meer investeren in de samenwerking met maatwerkbedrijf?
Oprinsen: “KUNNIG verwacht van ons dat we erg betrokken zijn bij de processen. Maar dat is eerder een voordeel, omdat we zo het hele productieproces van nul hebben kunnen creëren. We moesten ons niet echt houden aan vastgelegde procedures en werkwijzen, wat je in klassieke bedrijven wel meer hebt. De flexibiliteit was enorm.”
 
“Dus ja, je investeert bij de start wat meer tijd in het juist zetten van de processen. Maar nu loopt alles op wieltjes. Als ik tien nieuwe stuks bestel, weet ik precies wanneer ik ze zal krijgen én ben ik zeker dat ze van topkwaliteit zullen zijn.”
 
U lijkt helemaal geen toegevingen te moeten doen om KUNNIG te verkiezen boven een andere leverancier. Is dat zo?
 
Oprinsen: “Dat is een vastgeroest vooroordeel waar ik écht tegenin wil gaan. KUNNIG wordt professioneel geleid en komt de afspraken altijd na. De dynamiek is precies dezelfde als in gelijk welke professionele relatie: mijn klanten verwachten tijdige levering aan de afgesproken kwaliteit. En dus verwacht ik dat ook van KUNNIG. De afspraken zijn erg duidelijk: 4 tot 6 weken doorlooptijd voor levering. Voilà: dat kan ik aan mijn klanten overbrengen. En die deadline wordt altijd gehaald. Niks toegeving dus.”
 
Kom je graag naar buiten met deze samenwerking?
 
Oprinsen: “Absoluut. Het is vaak een van de eerste zaken waar ik over begin. Wist je dat veel bedrijven ons zelfs vragen om een bordje te plaatsen dat die samenwerking expliciet vermeldt? Dat doen we uiteraard erg graag.”
 

 
Lees meer getuigenissen over samenwerken met maatwerkbedrijven
 
Lees meer over samenwerken met maatwerkbedrijven

Thema's: 
Deel deze pagina: