Katoen Natie en CMOSIS onderneming van het jaar

Twee Antwerpse bedrijven, de logistieke groep Katoen Natie en hightechbedrijf CMOSISsensors, zijn verkozen tot respectievelijk onderneming en beloftevolle onderneming van het jaar. De verkiezing werd georganiseerd door consultanct EY, de krant De Tijd en BNP Paribas Fortis.

De Antwerpse logistieke groep Katoen Natie is uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar 2014’. Aandeelhouder en CEO Fernand Huts nam de onderscheiding in ontvangst uit de handen van Koning Filip. Bij Katoen Natie werken meer dan 10.000 mensen in bijna 200 vestigingen in 33 landen. Volgens de jury heeft het bedrijf een indrukwekkend parcours van groei afgelegd - in 2013 realiseerde het een omzit van 1 miljard euro-, is het sterk in het motiveren van personeel en heeft het daardoor altijd nieuwe markten kunnen bereiken.

CMOSIS Beloftevolle Onderneming 2014

Vlaams minister-president Geert Bourgeois reikte de prijs van de Vlaamse regering uit voor de Beloftevolle Onderneming aan het Antwerpse CMOSIS. Dit bedrijf ontwikkelt extra snelle en gevoelige beeldsensoren met een kwaliteit en een resolutie die hun gelijke niet kennen. Onder meer de fototoestellenbouwer Leica is een grote klant. De beeldsensoren worden verder gebruikt voor inspectiesystemen in productielijnen, de kleinste camera’s ter wereld voor endoscopie, camera’s voor doellijntechnologie (WK Brazilië).

Bron: De Tijd

Thema's: 
Deel deze pagina: