Jij innoveert, coacht of organiseert events voor ondernemers? De stad ondersteunt jou.

Toelage voor innovatie, coaching of matchmaking event voor ondernemers

De stad wil Antwerpse bedrijven ondersteunen in hun groei. Daarom werkte de stad 3 verschillende toelages uit, waar ondernemers en organisaties beroep op kunnen doen en projecten voor kunnen indienen. Tijdens 2 webinars informeert de stad in detail over elk van deze 3 toelages en hoe je best je dossier voorbereidt.

Toelage die kan worden aangevraagd door ondernemingen die een innovatief project willen uitwerken:

1. Toelage ‘Call: innovatieve ontwikkelingsprojecten KMO’s’

Met deze toelage biedt de stad financiële steun aan ondernemingen die innovatieve projecten willen uitwerken met focus op groei of internationalisering. De projecten die in aanmerking komen, zijn nieuwe oplossingen die passen in de digitale, circulaire, creatieve en/of gezondheidseconomie van de stad. Het zijn innovatieve projecten die door de indiener nog ontwikkeld moeten worden en operationeel kunnen zijn binnen de zes maanden na goedkeuring van de toelage. Indienen kan vanaf 10 april tot en met 24 mei.

Lees meer over deze toelage ‘innovatie projecten’.

 

Toelages die kunnen worden aangevraagd door bedrijven en organisaties die ondernemers ondersteunen met coaching of matchmakingevents organiseren:

2. Toelage ‘ondernemerscoaching’

Met deze toelage ondersteunt de stad bedrijven of organisaties die expertise hebben in coaching voor ondernemers en hen een coachingstraject op maat willen aanbieden. Het zijn ondernemers die begeleiding geven aan ondernemers. Het aanbod moet zowel de onderneming als het ondernemerschap versterken en een oplossing bieden voor de actuele noden van de ondernemer. Indienen kan vanaf nu tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.

Lees meer over deze toelage ‘ondernemerscoaching’.

3. Toelage ‘open marktplaats’

Met deze toelage wil de stad matchmaking events ondersteunen rond kapitaal, talent en business netwerking, die plaatsvinden in arrondissement Antwerpen. Deze toelage kan aangevraagd worden door bedrijven of organisaties die matchmakingevents organiseren die Antwerpse ondernemers helpen groeien. Indienen kan vanaf nu tot uitputting van het jaarlijkse totaalbudget.

Lees meer over deze toelage ‘open marktplaats’.

De stad organiseert info-webinars om je in detail te informeren over deze 3 verschillende  toelages. Het tweede infomoment gaat door op woensdag 28/04 van 9u30 tot 11u

Programma info-webinar 28 april

Inleiding door Inés Sylverans, manager ondernemen bij Business en Innovatie. Daarna volgt toelichting over de 3 toelages:

  • Innovatieve ontwikkelingsprojecten kmo’s | Sophie Deckers - project manager digital & circular
  • Coaching voor ondernemers | Véronique De Bruyne – project manager creative & fashion 
  • Matchmaking events voor ondernemers | Julie Van Nuwenborg – project manager nxt skills

SCHRIJF JE IN VOOR HET WEBINAR VAN 28/4

De link om het info-webinar te volgen, ontvang je een dag vooraf aan het webinar. Zet de datum alvast in je agenda.

Heb je een vraag? Mail naar businesseninnovatie@antwerpen.be en wij antwoorden je snel.

Deel deze pagina: