Jaguar Land Rover opent hoofdkantoor in Antwerpen

Wireframe van een Land Rover in het nieuwe Antwerpse hoofdkantoor

Jaguar Land Rover heeft zijn kantoor in Brussel ingeruild voor een nieuw hoofdkantoor in Antwerpen. De Britse autoproducent vond onderdak in een oude Citroëngarage.

“Antwerpen is de ideale locatie voor ons Benelux hoofdkantoor. De afgelopen jaren maakten we aanzienlijke verplaatsingen tussen Brussel en onze satelliet in Nederland”, legt pr-verantwoordelijke Isabel Michiels uit. “Een verhuis naar Antwerpen lag dus voor de hand.”

In Antwerpen vond de autofabrikant snel een geschikte locatie voor zijn nieuwe hoofdkantoor: “Op een nieuwe kantorensite in de Generaal Lemanstraat werd een oude Citroëngarage tot kantoor omgebouwd. We zijn meteen met de eigenaar gaan praten. Dankzij de bemiddeling van Jones Lang Lasalle hebben we het dossier kunnen afronden.”

Hoofdkantoor als visitekaartje

Een oude garage is geen voor de hand liggende keuze als kantoorlocatie. “En toch trok het gebouw ons meteen aan. Door de hedendaagse renovatie is het industrieel karakter van het gebouw goed bewaard en toch beschikt het over alles wat je van een kantoor verwacht. Zo’n pand dat uitstekend aansluit bij wat we als merk willen uitstralen, is een mooi visitekaartje. Bovendien heeft de site een historische link met Land Rover omdat er ooit Minerva’s werden geassembleerd.”

Het nieuwe kantoor biedt werk aan 40 mensen. Daarnaast is er ook voldoende ruimte om de dealers te ontvangen. Michiels: “Het nieuwe hoofdkantoor in Antwerpen wil de dienstverlening naar onze concessiehouders en onze klanten verder optimaliseren.”

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: