Hire a Creative: Spoor Oost ontwerp gaf de huisstijl van Ilona Plichart een boost

Huisstijl Ilona Plichart, uitgewerkt in toepassingen door Ellen Beullens

Heb je als ondernemer een opdracht voor een creatieve professional? Op 28 en 29 oktober word je via ‘Hire a Creative’ (ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.) gematcht met Antwerpse creatieve professionals die jouw opdracht kunnen uitvoeren. Voor een budget van € 750 kan je tekst of beeld, geluid of video, opmaak of communicatie laten uitvoeren door de expert die jij verkiest. Bedrijven in Antwerpen (*) genieten bovendien van een kortingsvoucher ter waarde van € 250.

 

Ilona Plichart is zelfstandige ondernemer en coacht rond loopbaanbegeleiding, perfectionisme en leiderschap. Dat doet ze individueel en voor teams in grote ondernemingen. Daarnaast geeft Ilona trainingen voor moeilijke lezers en samen lezen bij scholen en voor social profit-organisaties in o.a. Leuven, Antwerpen, Brussel. Ze begeleidt ook steeds meer startende ondernemers. Zij werd tijdens ‘Hire a Creative’ gematcht met Ellen Beullens van Spoor Oost ontwerp.

De opdracht

Ilona: “Omdat de grafische opmaak van mijn communicatie niet mijn sterkste kant is en ik dit professioneler wilde aanpakken, ook met een nieuwe website, werd het tijd om mijn huisstijl visueel aan te pakken. Ik had een beter logo nodig, naamkaartjes, stickers, een kaartje voor feedback dat ik mijn klanten kan meegeven en templates voor word, powerpoint en mailings. Ook een template voor mooie posts op social media; ik ben weinig actief op social media en ik voelde dat de drempel steeds hoger werd. Dat wilde ik voorkomen. Ik zocht dus sjablonen waar ik vooral zelf mee aan de slag kon.”

Online matchmaking

Ilona: “Ik wilde met Ellen werken omdat ik op haar website zag dat ze de restyling van de huisstijl van mijn eerste werkgever had uitgewerkt, die me erg beviel. Ze heeft een creatieve maar tegelijk ook een zakelijke stijl. En, ze woont ook in Borgerhout. Maar ik kan wel zeggen dat ‘Hire a Creative’ een stevig aanbod aan experten heeft.”

De uitwerking

Ilona: “Ellen verfijnde het bestaande logo en maakte de huisstijl coherent. Ze ontwierp templates en sjablonen die ik makkelijk kan gebruiken en een kaartje waarop ik mijn feedback kan noteren en kan meegeven aan mijn klanten. Ook een kerstkaart, want dat vind ik nog altijd fijn om te sturen. De huisstijl werd ook doorgetrokken in het ontwerp van een folie om op mijn brievenbus mijn activiteit bekend te maken.”

“De opmaak van mijn communicatie neemt nu veel minder tijd in beslag. Ik voel me hier veel beter bij.” Ilona Plichart

De expertise

Ellen: “Het logo bestond al en er was een eerste aanzet voor een nieuwe website. Op basis daarvan wist ik welke kleuren en vormen ik zou gaan doortrekken om alles coherent in een huisstijl te gieten die aansluit bij de activiteiten van Ilona. Ik zoek altijd de sfeer die je in je communicatie wil meegeven. De stijl oogt nu zakelijk en professioneel maar ook het zachte en sociale zit in de kleuren en de vormen vervat.

Ik hoorde ook haar nood om vooral met de inhoud van de communicatie bezig te zijn, niet met de vorm. Die drempels heb ik kunnen wegnemen door de huisstijl in gebruiksvriendelijke templates aan te bieden voor o.a. mailings, social media, word en powerpoint. Ruis weg, focus op inhoud."

“Door mijn ervaring in het sociale werk, spraken we al snel een gemeenschappelijke taal, waardoor vormgeving en stijl heel vlug ontwikkeld kon worden.” Ellen, Spoor Oost ontwerp

 

SCHRIJF JE HIER IN VOOR ‘HIRE A CREATIVE’ op 28 en 29 OKTOBER

*Bevindt je bedrijf zich op grondgebied Antwerpen en heb je dit jaar nog geen voucher ontvangen? Dan krijg je 1 kortingsvoucher van € 250 voor de factuur van het creatief bureau of de freelancer. Dit zolang de voorraad strekt.

Deel deze pagina: