Codeerscholen helpen Antwerpse ondernemers groeien met deskundig IT-personeel

Copyright: BeCode

Voor Antwerpse ondernemers groeit de nood aan IT-personeel zienderogen, terwijl de arbeidsmarkt steeds krapper wordt. De stad Antwerpen wil deze mismatch aanpakken via codeerscholen. Hier krijgen Antwerpse werkzoekenden een IT-opleiding, waarmee we ze omscholen tot competent personeel.

Invullen vacatures én stageplaatsen

Zelfs de beste bedrijven ondervinden heel wat uitdagingen om geschikte en competente IT-profielen te vinden, zowel voor hun vacatures als hun stageplaatsen. Als stad erkennen we dit probleem en willen we onze ondernemers helpen groeien. Daarom bieden we financiële ondersteuning aan codeerscholen, die het onontgonnen Antwerps digitaal talent helpen ontwikkelen.

De organisaties Hack Your Future, BeCode en Campus 19 bieden elk kwalitatieve, volwaardige opleidingen aan, waarmee naast vacatures ook stageplaatsen kunnen worden ingevuld.

HackYourFuture: sociaal geëngageerd coderen

Hack Your Future is een sociaal-maatschappelijk geëngageerde codeerschool om anderstalige nieuwkomers te helpen integreren. Het doet dit via een korte, veeleisende opleiding tot junior webdeveloper. Zo polijsten ze de ruwe diamanten uit een groep mensen die nog geen netwerk uitbouwden in onze maatschappij. Het traject is intensief en vereist wel tot dertig uur zelfstudie per week, wat zeer nauwlettend wordt opgevolgd door de hooggekwalificeerde begeleiders uit toonaangevende IT-bedrijven. Hier leren de cursisten werken en denken als een developer: ze leren er alles rond onder meer programmeertheorie, broncode, programmeertalen, algoritmes, softwareontwerp en problem solving.

Aangevuld op de codeeropleiding, leren de cursisten werken in teams en krijgen ze zelfs soft skills aangeleerd: zo zijn ze flexibel bij de verschillende codeertalen en – pakketten bij bedrijven. Bijna vijftig procent van de cursisten is vrouwelijk en wel zeventig procent van elke lichting bemachtigt een stageplaats of een IT-gerelateerde job, of studeert erna verder aan een hogere opleiding. Elk bedrijf kan beroep doen op een potentieel IT-toptalent, gezien de doorstroom naar de banksector, logistiek, retail en meer. Hack Your Future zoekt bovendien langdurige partnerships, waarbij het de opleiding helemaal afstemt op de noden van de bedrijven.

Heb je een vacature of stageplaats die je via Hack Your Future wil ingevuld zien worden? Neem contact op met Hack Your Future

BeCode: developers met groeipotentieel

BeCode is een vooruitstrevend ICT-opleidingscentrum dat gratis erkende opleidingsprogramma's in digitale technologieën aanbiedt, specifiek voor kwetsbare werkzoekenden. Ze willen het onontgonnen digitaal talent van vandaag laten uitgroeien tot ontwikkelaars van morgen en doen dit met hoogwaardige opleidingen, zoals:

  • Junior web developer (full stack)
  • Frontend & backend developer
  • Data AI developer, incl. machine learning, NLP, …
  • SAP consultant

Ondertussen leidde BeCode al ruim 1.700 gemotiveerde kandidaten mede via stageplaatsen op tot professionele ontwikkelaars.

IT-personeel nodig? Bekijk de casestory van BeCode

CEO Ben Pintens vond geen geschikte profielen voor zijn softwarebedrijf SNDQ. Hij besloot om via een alternatieve weg naar talent te zoeken en vond dit via BeCode. Bekijk het verhaal.

Ben je op zoek naar snel inzetbare, getalenteerde stagiairs in IT? Of wil je eerder jezelf engageren als mentor voor de nieuwste lichting IT-toppers? Neem contact op met BeCode.

Campus 19: futureproof IT-profielen

Campus 19 is een uitstekende IT-opleiding voor zowel volwassenen, schoolverlaters als werkzoekenden. Hier ontwikkelen zij zelfstandig de nodige technische en menselijke vaardigheden die de arbeidsmarkt vraagt. Door een duurzame aanpak zijn de afgestudeerden multi-inzetbaar en spelen ze zo efficiënt in op mogelijke nieuwe digitale beroepen van de toekomst. Wereldwijd zijn er 44 campussen over 26 landen, waarbij de cursisten 100 procent jobzekerheid hebben na de opleiding. In Antwerpen start een nieuwe opleiding in oktober, die ongetwijfeld potentiële toppers zal bijschaven tot getalententeerde, futureproof werkkrachten voor onze Antwerpse ondernemers.

Kan je bedrijf flexibele digitale toptalenten gebruiken? Neem contact op.

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: