Bedrijf in de kijker: infunctievan

Een architectuurproject staat of valt bij een goede presentatie. Vraag maar aan projectontwikkelaars, architecten en overheden die steeds vaker de hulp van visuele experts inroepen. Infunctievan is een jong Antwerps bedrijf dat zich focust op het visualiseren van architectuurprojecten. 

Bij architectuurvisualisaties denken sommigen nog aan maquettes en schetsen, hoewel de computer niet meer weg te denken is binnen dit complex gegeven. Het maken van 3D visualisaties is een niche in volle opmars. Kijk naar het klantenportfolio van Infunctievan dat zich onlangs heeft gevestigd in Designcenter De Winkelhaak.

Kopen is geen optie

In de zoektocht naar een meer professionele werkomgeving, kwam het jonge bedrijf bij De Winkelhaak terecht. Zaakvoerder Maarten vertelt: “Tijdens de opstartfase zaten we bij mij thuis. Maar klanten ontvangen in de woonkamer, dat was allerminst evident. Met 2 ging het nog, maar met 3 werd het echt onhoudbaar. We moesten dus op zoek naar een meer professionele omgeving. Een toffe plek op een leuke locatie, dat was voor ons echt een must en een pand kopen was geen optie. Vrienden van ons zaten al in De Winkelhaak, dus toen we hoorden dat er plek vrijkwam, zijn we meteen naar hier verhuisd.” 

Creatieve synergieën

Creatieve bedrijven samen onder één dak. Dat moet toch nieuwe synergieën opleveren. “In de toekomst zullen we met andere bedrijven samenwerken en onze diensten versterken. Zo maken onze vrienden en buren van het bedrijf Albino luchtfoto’s met behulp van een drone (een onbemand luchtvaartuig). Dergelijke techniek is zeer interessant voor ons, omdat Google Maps niet altijd even kwalitatieve beelden oplevert”, aldus Maarten. “In de toekomst willen we ook samen websites, grafisch materiaal en promotiefolders aan onze klanten aanbieden.” 

Samen een nieuw bedrijf opstarten

Structurele samenwerkingen aangaan of collectief een nieuwe zaak opstarten, gebeurt wel vaker bij creatieve ondernemers die elkaar in een bedrijvencentrum of op een coworkingplek leren kennen. Klara Desmedt, verantwoordelijke bij Designcentrum De Winkelhaak licht dit toe: “In ons bedrijvencentrum wordt er onderling continu samengewerkt. Af en toe leidt dat tot een structurele samenwerking of een collectieve uittocht om dan samen een nieuwe kantoorruimte aan te kopen of te huren en een nieuwe zaak op te richten. De Winkelhaak is een centrum voor jonge bedrijven die in volle evolutie zijn in hun zoektocht naar een nieuw personeel, een nieuwe werking of een nieuw partnerbedrijf.” 
 
Momenteel biedt Designcenter De Winkelhaak onderdak aan een dertigtal bedrijven actief in de creatieve sector. Infunctievan is het 150ste bedrijf dat zich bij De Winkelhaak heeft aangesloten. 
 

Deel deze pagina: