Bedrijf in de kijker: Arthur and Friends

Minne Warmenbol in haar pop-up store Arthur and Friends.

Op 2 mei opende Minne Warmenbol haar winkel met speelmeubelen, Arthur and Friends, in de Driekoningenstraat in Berchem. De finaliste van Topstarter vertelt waarom zij een eigen zaak in Antwerpen start.

“Ik woon al mijn hele leven in Antwerpen”, vertelt Minne Warmenbol (28), architect en mama van 2 kinderen. “Ik ken de stad goed en ik weet de leukste buurtjes zijn. Het lag dus voor de hand om hier te starten.” De jonge ondernemer opent haar eerste winkel in een minder evidente shoppingbuurt: de Driekoningenstraat in Berchem.

Goede deal

“Als mijn budget onbeperkt was, dan zou ik een andere wijk uitkiezen. Toch heb ik niet getwijfeld toen iemand me deze tip gaf. Het is fantastisch om in een pop-up shop mijn winkelconcept uit te testen zonder al te grote risico’s. Lukt het niet, dan heb ik heel wat bijgeleerd. Als het aanslaat, dan blijf ik hier. Ook voor de eigenaar is dat een heel goede deal. Hij kan zijn pand de volgende maanden op een creatieve manier in de kijker zetten.” 

Aanraken moet

Haar pop-up store blijft alvast 2 maanden open. “Arthur and Friends is niet zomaar een winkel, het is een creatieve belevingsplek voor kinderen. Dat vraagt een speciale inrichting. Mijn speelmeubelen zijn bedoeld om de creativiteit van kinderen te stimuleren, dan kan je de meubeltjes niet zomaar in een winkel zetten naast een bordje met daarop ‘niet aanraken’. Natuurlijk moeten kinderen ze kunnen uittesten!” 

Niet alleen het speelgoed is multifunctioneel, de winkel zelf is dat ook. Tweewekelijks stelt een andere artiest er zijn werk tentoon. Op het programma staan ook workshops en bewegingstheater voor kleuters. Terwijl hun kinderen het speelgoed uittesten, kunnen ouders uitrusten op het terras waarvoor Minne een speciale drankenkaart samenstelde.

Pop up to Date

Minne is niet de enige ondernemer die aan de slag gaat in de Driekoningenstraat. Zes pop-up stores openden op 2 mei hun deuren. Net als vorig jaar nemen ze 2 maanden lang elk een leegstaand pand in onder de noemer Pop up to Date. Hun creativiteit geeft de buurt een geweldige boost.

“Pop-ups hebben iets speciaals”, zegt Minne. “Het zijn vaak unieke en creatieve plekken waar je spulletjes vindt die nergens anders te koop zijn. Doordat we nu met 6 tegelijkertijd openen in dezelfde straat, is hier veel nieuws te beleven.”

Thema's: 
Deel deze pagina: