BASF viert 50-jarig bestaan en ondertekent charter met de stad

© BASF Antwerpen

In 2014 viert BASF Antwerpen haar gouden jubileum. In het kader van haar 50-jarig bestaan engageerde BASF zich om innovatieve stadsinitiatieven te ondersteunen die jongeren kansen bieden op de arbeidsmarkt. Het bedrijf ondertekende daarvoor een charter met de stad.

Op de Antwerpse site van het chemiebedrijf werken 3000 mensen. Om voldoende geschoolde werknemers aan te werven, werkt BASF steeds meer samen met het onderwijs. Sindsdien groeide de verbondenheid met de stad: het chemieconcern ondersteunde ook tal van socioculturele en economische projecten in Antwerpen.

In zijn jubileumjaar zal BASF 300.000 euro vrijmaken voor innovatieve projecten voor jongeren. Met deze overeenkomst wil BASF initiatieven van stad Antwerpen ondersteunen die jongeren kansen bieden om zo optimaal mogelijk actief deel te nemen aan de maatschappij, met een voorkeur voor initiatieven die jongeren voorbereiden op de industriële arbeidsmarkt in de haven van Antwerpen.

Dat sluit sterk aan bij de doelstelling van Talentenfabriek, een job- en opleidingspunt voor de industrie waarin de stad, het onderwijs, de VDAB en de industrie samenwerken. Enkele bestaande initiatieven:

  • Met het project Avogadro kunnen jongeren uit de bachelor chemie (optie proceschemie) hun laatste jaar volledig werkplekleren in chemische bedrijven, waaronder BASF.
  • Tijdens Haai-tech (11 en 26 april 2014) kunnen jongeren van 11 tot 14 jaar proeven van wetenschappen, technologie en technische studierichtingen.
  • Jonge werkzoekenden kunnen toekomstgerichte opleidingen in de industrie volgen, waarover ze alles ontdekken op Start 2 Industry op 27 mei.
Sectoren: 
Deel deze pagina: