Antwerpse Sportpaleis is wereldtop

© Sportpaleisgroep

Volgens de Pollstarranking van drukst bezochte concertzalen ter wereld staat het Antwerpse Sportpaleis in de top 10.

Het Amerikaanse muziekblad Pollstar heeft naar jaarlijkse gewoonte de top 100 gepubliceerd van de meest bezochte concertzalen ter wereld. De ranking is gebaseerd op de verkochte tickets voor muziekactiviteiten. Het Sportpaleis staat daarbij in de top 10 binnen zijn categorie. 

Het Sportpaleis verkocht 741.000 tickets en behaalt daarmee de 8ste plaats in de categorie Arena Venues. Daarbovenop staan ook de Lotto Arena (plaats 86 met 162.000 verkochte tickets) en de Ethias Arena (plaats 94 met 145.424 verkochte tickets) van de Sportpaleisgroep in de top 100 binnen de Arena Venues. 

Jan Van Esbroeck, directeur Sportpaleis: “Vlaanderen bewijst nogmaals dat het op het vlak van de muziekindustrie met de wereldtop kan wedijveren: zowel op het vlak van festivals, technische faciliteiten als infrastructuur spelen we mee in de champions league. Als uitbater van drie arena’s in ‘s werelds top 100 plukken wij mee de vruchten van het pionierswerk van goed werkende organisaties als de AB, waaruit onweerlegbaar blijkt dat de overheidssteun goed besteed is. Het levert een vruchtbare wisselwerking op, bijna vergelijkbaar met een publiek-private samenwerking.”

Pollstar volgt het reilen en zeilen in de wereldwijde muziekindustrie op de voet. Het verkrijgt zijn informatie rechtstreeks van de agenten, managers en promotors en concertorganisatoren.

Thema's: 
Deel deze pagina: