Antwerpen scoort goed op ondernemingsvriendelijkheid

De fDI European Cities and Regions of the Future 2014-2015 zijn bekend. In de rangschikking van de middelgrote steden over alle criteria heen plaatst Antwerpen zich op de vierde positie.

Antwerpen is de derde meest ondernemingsvriendelijke stad in de categorie middelgrote steden. Ze wordt voorafgegaan door Zürich (Zwitserland) en Coventry (Verenigd Koninkrijk). In de editie 2012-2013 stond Antwerpen nog op de vierde plaats in de categorie kleine steden.

Voor strategie voor buitenlandse directe investeringen sleepte Antwerpen in de vorige edities 2010-2011 en 2012-2013 de eerste prijs in de wacht in de categorie kleine steden. In de categorie middelgrote steden komt Antwerpen binnen op de achtste plaats.

Ook voor infrastructuur staat Antwerpen in de top tien op plaats zeven.

In de rangschikking van de middelgrote steden over alle criteria heen plaatst Antwerpen zich op de vierde positie. De top drie bestaat uit Edinburgh (Verenigd Koninkrijk), Lyon (Frankrijk) en Liverpool (Verenigd Koninkrijk).

De fDI Intelligence Unit van de Financial Times doet om de twee jaar een onderzoek naar de meest beloftevolle steden en regio’s in Europa. Daarbij wordt gekeken naar economisch potentieel, menselijk kapitaal en lifestyle, kosteneffectiviteit, infrastructuur, ondernemingsvriendelijkheid en strategie voor buitenlandse directe investeringen.

Thema's: 
Deel deze pagina: