Alcatel-Lucent investeert in Antwerpen

Technologiebedrijf Alcatel-Lucent werkt in zijn vestiging in Antwerpen verder aan de ontwikkeling van supersnel breedband. Daarvoor is het bedrijf op zoek naar extra ingenieurs en software-ontwikkelaars. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden ook al veertig extra werknemers aangeworven.

Ook voor de tweede jaarhelft worden nog eens veertig aanwervingen in het vooruitzicht gesteld. De meest aanwervingen zijn bedoeld voor de Antwerpse site van het concern. Daarnaast heeft Alcatel-Lucent ook nog een vestiging in Gosselies. In totaal heeft Alcatel-Lucent in België nog ongeveer vijftienhonderd werknemers.
 
De nieuwe aanwervingen duiden op het feit dat specifiek Antwerpen een eigen rol kan blijven spelen binnen de groep. De nieuwe topman Mochel Combes zette enkele tijd geleden zijn Shift Plan op waarbij de groep zich sterker zou toespitsen op zijn kernactiviteiten. Daar heeft Antwerpen dus kennelijk een eigen plaats in als centrum voor de ontwikkeling van netwerktechnologieën. In de vestiging werd ook een nieuwe techniek ontwikkeld, die het mogelijk maakt om filmbestanden snel te downloaden en streaming van muziek en video vlotter te laten verlopen aan 1 gigabit per seconde.  Op die manier wordt het mogelijk om een bestand van 1 gigabyte te downloaden op amper 8 seconden. In het recente verleden werd Alcatel-Lucent Bell overigens aangeduid als competence center voor fixed networks. Antwerpen huisvest ook een van de wereldberoemde Bell labs.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: