“Job redesign werd een succes in ons bedrijf.”

Medewerker Steven De Pooter en managing director Luc Van Antwerpen - copyright: Wim Hadermann

Mensen met een beperking een essentiële rol geven in zijn bedrijf. Dat idee zat al lang in het hoofd van Luc, managing director van Concordia. Vandaag vertelt hij samen met werknemer Steven over het succesvolle job redesign-traject dat Concordia aanging met Veerle, HR-bedrijfscoach van AddSpice. 

Job redesign

‘Mensen met een autisme- of andere beperking kunnen perfect op een werkvloer functioneren, mits aan een aantal voorwaarden voldaan wordt’, las Luc Van Antwerpen tien jaar geleden in een krant. “Een concrete actie heb ik toen niet ondernomen”, vertelt hij. “Maar het idee is wel blijven hangen tot we een aantal jaren geleden werden geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt. Toen heb ik het initiatief genomen om samen met Veerle Van den Bosch van AddSpice een traject in gang te zetten."

"Zij coacht momenteel, via financiering van stad Antwerpen, ondernemers die op hun werkvloer aan de slag willen gaan met job redesign." 

Ik vroeg haar om ons bedrijf door te lichten en te bekijken hoe we onze jobs eventueel anders konden inrichten. Een van de conclusies van haar rapport was dat we bepaalde administratieve taken konden wegnemen bij onze werknemers om een nieuwe functie te creëren waarvoor we makkelijker mensen zouden vinden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat werd de ‘assistent-beheerder’.”

Schrijf je in voor de coaching met voordeeltarief van stad Antwerpen

Interne verankering

Anders willen denken zit in het DNA van Concordia. “We willen innovatief zijn, op verzekeringstechnisch gebied, maar ook als het over onze mensen gaat”, vertelt Luc.

“Ik kan andere ondernemingen alleen maar aanraden om hun manier van werken af en toe eens uit te dagen.”

Luc koos er uitdrukkelijk voor om de veranderingen niet van bovenaf op te leggen (“zo is het en zo gaan we het doen”), maar om samen met zijn team de mogelijkheden te bekijken. “Tijdens tal van oefeningen dachten we met het hele team na over die nieuwe functie en over welke taken daar wel en niet in pasten. Op die manier stonden onze mensen mee aan het roer. Het traject verliep daarom misschien wat trager, maar die interne verankering was cruciaal.”

Vanuit een dal naar een nieuwe job

De eerste assistent-beheerder die werd aangeworven was Steven. Hij vertelt over een ineenstorting, een diep dal en heel wat fysieke en mentale gevolgen. “Uiteindelijk heb ik vijf jaar niet gewerkt, tot ik via Emino in 2019 bij Concordia terechtkwam. Emino is een vzw die zich inzet om ongewoon talent duurzaam aan het werk te helpen. Ik vergeet nooit dat ik meteen mee mocht op teambuilding. Zo ben ik heel snel geïntegreerd in de Concordia-familie. Mijn stage verliep goed en uiteindelijk kreeg ik een vast contract als assistent-beheerder.

"Valt het op dat ik hier erg gelukkig ben?”

Uitdagingen

Luc benadrukt dat niet alles vanzelf liep.

“Dankzij de job redesign konden we meer experttaken geven aan de mensen die daarvoor het profiel hebben."

"Ze hebben een aantal administratieve taken aan Steven gegeven. Maar we moesten er ook op letten dat het takenpakket van Steven niet te vol werd. Daarom stelden we een interne mentor aan, in het geval van Steven is dat Ann. Zij werkt als coach voor Steven en is ook een buffer. Daarnaast was het soms lastig om het management te overtuigen van dit traject. Ik geloof erin dat wíllen werken vaak belangrijker is dan het juiste diploma, ongeacht of je een beperking hebt of niet.”

Zorgzame collega’s

Steven sluit af met goed nieuws. “In mijn moeilijke periode ben ik weer bij mijn moeder gaan wonen. Maar onlangs heb ik opnieuw een eigen appartement gekocht. Dat mag je zeker een mijlpaal noemen. Ik ben uit een diep dal geklauterd en dat is zeker ook omdat ik een job heb die ik graag doe en die geapprecieerd wordt.” Luc vult aan: “Steven heeft opnieuw vaste grond onder zijn voeten. Zijn zorgzame collega’s zijn mee de bouwstenen van dit succesverhaal en daar mogen ze trots op zijn. We hebben ondertussen zes mensen aangeworven als assistent-beheerder, ook onze collega’s in Gent zetten er volop op in. En dat is zeker niet het einde van het verhaal.

"Ik wil nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten in ons bedrijf.”

Ook iets voor jouw bedrijf?

Wil je net als Concordia aan job redesigning doen? Ga voor een traject met Studio SWITSJ. Dat zijn vijf ervaren HR-adviseurs, waarbij Veerle van AddSpice, die voor je klaarstaan om de klus samen te klaren. Dankzij de financiële steun van stad Antwerpen doe je dit aan een voordelige prijs. 

Schrijf je in voor deze coaching met voordeeltarief van stad Antwerpen

Sectoren: 
Deel deze pagina: