“Hulp vragen is geen schande. Integendeel, het zorgt voor verbinding.”

Copyright: Wim Hadermann

Carolien Krijnen is stadsgids en begeleidt chocoladeworkshops. Als sociaal dier kijkt ze enorm uit naar een toekomst vol rondleidingen, chocoladeworkshops en volle terrasjes. Het consumptiekrediet geeft haar een welkom steuntje in de rug.

“In het begin van de pandemie dacht ik: het zal wel snel overwaaien. Wie had gedacht dat het meer dan een jaar zou duren vooraleer ik weer volop rondleidingen en workshops zou kunnen geven? Als eenmanszaak zonder personeel lukt het me om deze periode te overbruggen, ook dankzij een partnership met de bank en de Vlaamse steunmaatregelen. Maar als sociaal dier dat ik ben, is het veel moeilijker. Mijn man zegt vaak: de meeste mensen hebben 12.000 woorden per dag nodig om zich uit te drukken. Zet daar bij jou maar een ‘0’ achter (lacht). Vroeger kon ik mijn nood aan gesprekken kwijt in mijn beroep, nu niet meer.”

“Misschien komt het omdat ik enig kind ben, maar ik heb altijd geleerd om mijn plan te trekken. In maart organiseerde ik ‘versoepelingstours’ toen we met tien mochten buitenkomen. Helaas duurde die buitenbubbel van tien toen niet lang. Daarnaast richtte ik eind vorig jaar met vijf met andere gidsen en aanbieders van tours Antwerp Tours Association op, om onze sector te ondersteunen met informatie. Dat is zeker een positief effect van corona: vroeger beschouwden we elkaar als concurrenten, vandaag ervaar ik vooral veel samenhorigheid.”

“Toen ik zag dat de stad partners/aanbieders zocht voor het consumptiekrediet, waarbij alle stadsmedewerkers een budget krijgen om te spenderen bij Antwerpse ondernemers, was ik blijkbaar de een van de eersten om me aan te melden. Ik vind het een fantastisch idee, zowel voor de 16.000 medewerkers als voor de ondernemers. Vroeger was ik heel slecht in hulp vragen, maar dat is aan het kantelen. Hulp vragen is geen schade. Integendeel, het zorgt voor verbinding." Aanvullend hierop vergroot de stad de doelgroep van deelnemers ook dankzij een lezersactie met Libelle Nederland, wat zorgt voor een extra injectie in de lokale economie.  

"Ik heb geleerd dat de stad er wil zijn voor haar ondernemers en dat geef me veel vertrouwen om verder te gaan op de ingeslagen weg.”

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad?

Ontdek hier het pakket van steunmaatregelen. 

Registreer je ook voor het consumptiekrediet 

Sectoren: 
Deel deze pagina: