1. Vergunningen en belastingen

Door uw administratie goed op orde te houden voorkomt u onaangename verrassingen. Update dus op tijd uw vergunningen en licenties. Zo blijft uw onderneming in regel met de wettelijke verplichtingen.

Uw vergunningen en belastingen beheren

2. Personeel

Als groeiende onderneming komt u op een gegeven moment voor de vraag te staan: wanneer is het moment gekomen om personeel aan te werven? Personeel betekent een extra kost, en dat schrikt ondernemers weleens af. Maar bekijk het ook omgekeerd: door uw capaciteit te vergroten, geeft u uw onderneming misschien wel een nodige groeispurt.

Ontdek de voordelen van personeel aanwerven, en waar u geschikte mensen vindt

3. Uw ondernemerslocatie

Wil u uw bedrijfsvestiging bouwen of verbouwen? Dan hebt u daarvoor een stedenbouwkundige vergunning nodig. Die vergunning wordt afgeleverd als uw bouwplannen beantwoorden aan de stedenbouwkundige voorschriften.

Uw ondernemerslocatie verbeteren of renoveren 

4. Hulp en ondersteuning

Als ondernemer moet u van vele markten thuis zijn. Gelukkig hoeft u niet over alles zélf de expert te zijn. Er zijn heel wat diensten en professionals die u kunnen bijstaan.

Hulp en ondersteuning voor ondernemers

5. Innoveren in uw onderneming

Stilstaan is achteruit gaan, zeker als ondernemer. Wie de boot van nieuwe technologieën, producten en businessmodellen, loopt al snel hopeloos achter. Daarom is het nodig dat u blijft inzetten op innovatie.

Lees meer over innoveren in uw onderneming

6. Overnemen of verkopen

Droomt u van een eigen zaak of denkt u aan uitbreiding? Dan hoeft u niet noodzakelijk het warme water opnieuw uit te vinden. U kan ook een bestaande onderneming overnemen met de klanten en expertise die daarbij horen.

Een onderneming overnemen of uw eigen zaak verkopen

7. Internationaal gaan

Als groeiende onderneming kijkt u op een gegeven moment naar buiten. Welke kansen liggen er in het buitenland voor u, en hoe boort u ze aan?

Internationaal uitbreiden

8. Zaken doen met de stad

De stad Antwerpen wil zoveel mogelijk ondernemers de mogelijkheid bieden om opdrachten uit te voeren voor de stad. Elke nieuwe opdracht wordt online gepubliceerd op www.publicprocurement.be.

Meer informatie vindt u op het online portaal voor overheidsopdrachten van de stad Antwerpen, waar u ook uw werkorder en facturen beheert.

Ga naar het portaal voor overheidsopdrachten

9. Financiering

De financiële kant van uw onderneming blijft in elke fase van cruciaal belang. Blijf uw financiën dus goed in de gaten houden en stuur bij waar nodig.

Ontdek hoe u een financieel plan opstelt en bijstuurt, en waar u financiering vindt

10. Wat als het misgaat?

Ondernemen is soms ook moeilijk. Misschien belandt u op een gegeven moment in een dip met uw bedrijf. Deze tips helpen u er hopelijk weer bovenop.

Lees meer

Deel deze pagina: