Strategische kantoorlocaties

De stad Antwerpen is de belangrijkste internationale kantoormarkt in Vlaanderen met een totale vloeroppervlakte van zo’n 2,3 miljoen m². De ambitie is om deze positie verder te verstevigen. 

Waarom investeren en vestigen in Antwerpen?

  • Antwerpen is centraal gelegen in West-Europa en brengt bezoekers uit Amsterdam, Brussel, Ruhr, Parijs en Londen in minder dan drie uur in uw kantoor. U kan op één dag de rest van West-Europa bereiken via trein of vliegtuig.
  • De stad Antwerpen werkt aan stedelijke ontwikkelingszones, onder andere in voormalig havengebied en industrieel gebied en bereikbare locaties die sterk ontsloten zijn door openbaar vervoer. Deze zones transformeren we in samenspraak met onze partners in aantrekkelijke en klimaatvriendelijke woon-, werk- en vrijetijdslocaties met scholen, zorgvoorzieningen, woningen en ook moderne kantoorgebouwen.
  • De Antwerpse regio kent een sterke bouw- en ontwikkelingstraditie. De aanwezigheid van innovatieve bedrijven in alle stappen van het bouwproces leiden tot kwaliteitsvolle projecten.
  • Antwerpen is Open voor Business en dat dragen de stedelijke diensten uit. Contacteer een van onze medewerkers omtrent uw locatievraag, vergunningentraject of visie op stadsontwikkeling. Daarnaast is er breed aanbod aan fiscale voordelen en investeringssteun voor innovatieprojecten vanuit verschillende overheden.
  • De stad Antwerpen heeft relatief goedkope huur- en koopprijzen voor kantoren in vergelijking met andere steden. Investeerders kunnen er een goede return realiseren.

Vind uw locatie

businessinantwerp.eu/locations

Strategische kantoorlocaties

Bent u geïnteresseerd om enkele van de prachtige kantoorruimtes die de stad te bieden heeft te ontdekken? Hieronder vindt u een selectie van enkele van mogelijke locaties.

(Tip: klik links de legende op de kaart open)

Antwerpen Centraal en Diamond District

Het diamantdistrict ligt pal in het levendige centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Het Centraal Station biedt snelle treinverbindingen naar Brussel, Amsterdam en Parijs. U vindt hier een mix van kantoortypes, met kleinere en beveiligde kantoren in de Diamantwijk en nieuwe grote kantoorontwikkelingen rond het Mediaplein aan de achterkant van het Centraal Station.

Berchem

Berchem ligt ideaal aan de rand van de stad, vlakbij het treinstation Antwerpen Berchem, de Antwerpse Ring en Antwerp Airport. U vindt hier kantoren in mooie herenhuizen en nieuwe ontwikkelingen langs het station, zowel Post X en City Link bieden vlakbij nieuwe moderne kantoren aan.

Binnenstad

Binnen het Leiengebied bevindt zich de uitgelezen Antwerpse toplocatie voor kantoren. In deze historische binnenstad vind je naast cultureel erfgoed ook talloze winkelzaken, gaande van vintage en brocante, tot lifestyle, interieur en mode. Naast de vele iconische horecazaken bevinden zich er ook fitnesscentra, crèches en veel meer. De binnenstad is de plek bij uitstek die een mengelmoes van verschillende economische activiteiten biedt en bovendien ook op alle mogelijke manieren bereikbaar is.

Coworking & bedrijvencentra

Als u op zoekt bent naar een kantoor of een productieruimte voor uw groeiende onderneming, dan biedt Antwerpen een inspirerend scala aan flexibele locaties. Van bedrijvencentra die per vierkante meter verhuren tot hippe coworkings en popup ruimtes, er zijn voldoende plekken waar uw bedrijf thuis kan zijn. 
Een overzicht van alle co-housingsprojecten is te vinden op ondernemeninantwerpen.be/coworking-en-makerspaces

Nieuwe stadsontwikkelingsprojecten

Antwerpen staat nooit stil. Op ontelbare plaatsen in de stad is onlangs een nieuw project verrezen of staan toekomstige plannen in de steigers. Ideale plaatsen om je te vestigen met je bedrijf.
Meer informatie over deze projecten vind je op de pagina Nieuwe stadsontwikkelingsprojecten.

Contact

 

Delen