Bedrijventerreinen

Duurzame chemie en stadsdistributie worden twee speerpunten op bedrijventerrein Blue Gate Antwerp.

Zakendoen in Antwerpen? Dat is aansluiten bij een eeuwenoud netwerk van multinationals en KMO’s. Antwerpen is de ideale plek om samenwerkingen aan te gaan en aan succes te bouwen. De stad werkt nauw samen met ondernemers als u en helpt actief netwerken en bedrijvenclusters ontwikkelen waar innovatie, technologie, duurzaam en industrie hand in hand gaan.

Blue Gate Antwerp

In het zuiden van Antwerpen wordt de oude petroleumhaven omgebouwd tot een eco-effectief, watergebonden bedrijventerrein: Blue Gate Antwerp. In een eerste fase wordt er 63 hectare ontwikkeld. Er zal plaats zijn voor logistiek, productie en onderzoek & ontwikkeling. Het terrein is in de eerste plaats bestemd voor innovatieve bedrijven uit onder meer de eco-sector. Duurzame chemie en stadsdistributie worden twee speerpunten.

Het bedrijventerrein zal gebruik maken van hernieuwbare energie. Dankzij een doorgedreven parkmanagement kunnen bedrijven zich concentreren op hun core-business en maximaal profiteren van synergie met andere ondernemingen en van open innovatie.

Bedrijventerreinen op kaart

Op deze kaart vindt u informatie over bestemde, geplande en in ontwikkeling zijnde bedrijventerreinen. 

Bekijk de kaart:

Delen