Strategische kantoorlocaties

De stad Antwerpen is de belangrijkste internationale kantoormarkt in Vlaanderen met een totale vloeroppervlakte van zo’n 1,7 miljoen m². De ambitie is om deze positie verder te verstevigen. De Kantorennota 2020 biedt een kader voor nieuwe investeringen en werkt specifieke maatregelen uit.

Waarom investeren en vestigen in Antwerpen?

Antwerpen is centraal gelegen in Europa
Antwerpen is centraal gelegen in West-Europa en brengt bezoekers uit Amsterdam, Brussel, Ruhr, Parijs en Londen in minder dan drie uur in uw kantoor. U kan op één dag de rest van West-Europa bereiken via trein of vliegtuig.

Nieuwe stedelijke ontwikkelingszones en beschikbare investeringslocaties
De stad Antwerpen werkt aan stedelijke ontwikkelingszones, onder andere in voormalig havengebied en industrieel gebied en bereikbare locaties die sterk ontsloten zijn door openbaar vervoer. Deze zones transformeren we in samenspraak met onze partners in aantrekkelijke en klimaatvriendelijke woon-, werk- en vrijetijdslocaties met scholen, zorgvoorzieningen, woningen en ook moderne kantoorgebouwen.

Performante bedrijven in alles stappen van het bouwproces
De Antwerpse regio kent een sterke bouw- en ontwikkelingstraditie. De aanwezigheid van innovatieve bedrijven in alle stappen van het bouwproces leiden tot kwaliteitsvolle projecten.

Ondersteuning door de stedelijke diensten
Antwerpen is Open voor Business en dat dragen de stedelijke diensten uit. Contacteer een van onze medewerkers omtrent uw locatievraag, vergunningentraject of visie op stadsontwikkeling. Daarnaast is er breed aanbod aan fiscale voordelen en investeringssteun voor innovatieprojecten vanuit verschillende overheden.

Betaalbare huur- en koopprijzen
De stad Antwerpen heeft relatief goedkope huur- en koopprijzen voor kantoren in vergelijking met andere steden. Investeerders kunnen er een goede return realiseren.

Strategische kantoorlocaties

De Kantorennota 2020 bakende vier strategische investeringslocaties die een uitgelezen plek zijn om te investeren of om uw bedrijf te vestigen. Deze locaties beschikken over sterke basisvoorwaarden met elk hun eigenheid.

Antwerpen Centraal en Diamond District

Het diamantdistrict ligt pal in het levendige centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Het Centraal Station biedt snelle treinverbindingen naar Brussel, Amsterdam en Parijs. U vindt hier een mix van kantoortypes, met kleinere en beveiligde kantoren in de Diamantwijk en nieuwe grote kantoorontwikkelingen rond het Kievietplein aan de achterkant van het Centraal Station.

Eilandje Noord

Het Eilandje is de opkomende buurt in Antwerpen, met als toeristisch paradepaardje het MAS museum. Het is ideaal gelegen als overgang tussen het stadscentrum en het havengebied. Oude havenmagazijnen zijn er gerenoveerd tot kantoorruimtes en residentiële ontwikkelingen, naast moderne kantoren aan het water.

Nieuw Zuid

Nieuw Zuid loopt vooruit op de verwachte bevolkingsgroei in Antwerpen. Het is een volledig nieuw duurzaam stadsdeel in het zuiden van de stad met een mix van woningen, kantoren en lokale winkels en andere faciliteiten. De volledige realisatie van Nieuw Zuid zal 10 jaar in beslag nemen. Gelet op de gemengde ontwikkeling zullen de nieuwe oppervlaktes in fases op de markt worden gebracht. Naast dit stadsdeel komt het duurzame bedrijventerrein Blue Gate.

Berchem

Berchem ligt ideaal aan de rand van de stad, vlakbij het treinstation Antwerpen Berchem, de Antwerpse Ring en Antwerp Airport. U vindt hier kantoren in mooie herenhuizen en nieuwe ontwikkelingen langs het station, zowel Post X en City Link bieden vlakbij nieuwe moderne kantoren aan.

Contact

 

Delen