Opening nieuwe zaak melden

Opent u een publiek toegankelijke inrichting? Dan moet u dit melden aan de stad. 

Wat is een publiek toegankelijke inrichting?

Een publiek toegankelijke inrichting is een zaak die minstens gedeeltelijk toegankelijk is voor het publiek, ook als ze éénmalig of sporadisch voor het publiek worden opengesteld of het publiek slechts onder bepaalde voorwaarden wordt toegelaten (kosteloos, tegen betaling of op vertoon van een lidkaart).

Een winkel, horecazaak of polyvalente ruimte zijn allemaal publiek toegankelijke inrichtingen.

Nadat u de melding heeft gedaan, zal de brandveiligheid van uw zaak gecontroleerd worden. Voldoet uw zaak niet aan de voorschriften van brandveiligheid? Dan krijgt u daarvan een verslag en kan u deze zaken in orde brengen. Een tweede controle volgt dan enige tijd later.

Melding

Als uitbater van een inrichting, die toegankelijk is voor het publiek, bent u verplicht om:

  • de brandveiligheidsmaatregelen uit de politiecodex (titel 5, afdeling 2 en volgende) in orde te brengen voordat u de inrichting opent;
  • ten minste 1 maand voor de opening van de inrichting aan de burgemeester de openingsdatum van de inrichting te melden via onderstaand formulier;

Opent u een café of restaurant? Dan kan u de melding aanvragen samen met de andere horecavergunningen via het horecaformulier.

Hebt u een belwinkel, CBD-winkel, club-vzw, handcarwash, massagesalon, nachtwinkel, shishabar, telecomwinkel, wedkantoor of seksinrichting (waar pornografische vertoningen plaatsvinden)? Meld de opening van uw zaak via de centrale aanvraag ondernemingsvergunningen op deze pagina.

Meld de opening van uw zaak.

Contactgegevens

Tel: 
03 338 66 88

Via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur

 

Delen