Je bent student en start met ondernemen

Je bent student en hebt een idee of project dat je tot een onderneming wil uitwerken, maar hoe begin je eraan? Of je combineert nu al je studies met een eigen zaak, maar je zoekt nog begeleiding?

TAKEOFFANTWERP, platform voor studenten die willen ondernemen

Bij TAKEOFFANTWERP kan je terecht voor inspiratie, informatie en ondersteuning om de stap naar het ondernemerschap te zetten. TAKEOFFANTWERP organiseert regelmatig events, coaching en toegang tot een netwerk van experten. Je kan er ook vragen stellen over de keuze van je statuut.

Statuut van student-zelfstandige

Je kan officieel als student-zelfstandige aan de slag. Je moet dit statuut zelf aanvragen bij een sociaal verzekeringsfonds of bij de Nationale Hulpkas voor Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen.

Informatie over dit sociaal statuut en hoe aanvragen.

Statuut van student-ondernemer

Of je kan het speciale statuut van student-ondernemer aanvragen bij je eigen onderwijsinstelling. Dit statuut helpt je om in aanmerking te komen voor het statuut student-zelfstandige en biedt voordelen als coaching, studieplanning en specifieke faciliteiten. Meer info hierover vind je op de website van je onderwijsinstelling.

Jij wil ondernemen? Lees meer op www.takeoffantwerp.be of spring gewoon eens binnen! 

  • Tijdens het academiejaar (oktober - juni) elke dinsdagvoormiddag tussen 09u00 en 13u00. Hiervoor kan je terecht in bar_TAKEOFF | Kleine Kauwenberg 19 - 2000 Antwerpen [op de site van GATE15]
  • Op andere momenten kan je uiteraard ook bij de stad terecht. Stuur een mail naar suzy.didden@antwerpen.be

 

TAKEOFFANTWERP | Kleine Kauwenberg 19 - 2000 Antwerpen [op de site van GATE15]

TAKEOFFANTWERP is een samenwerking tussen de stad Antwerpen, het hoger onderwijs in Antwerpen, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en studentenorganisatie SINC. Sinds 2016 wordt deze samenwerking versterkt dankzij extra steun van Vlaanderen en Europa.

Delen

Thema's