Tools en hulp van experten

Als ondernemer kan je niet van alles op de hoogte zijn. Gebruik daarom de juiste tools en laat je begeleiden door de juiste experten.

De haalbaarheid van je onderneming zelf onderzoeken

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen ontwikkelde een tool waarmee je de haalbaarheid van je project kan onderzoeken. In deze brochure (.pdf) vind je hierover meer informatie.

  • Ook Unizo helpt je op weg met hun startersplatform, een gratis platform vol tips en advies die je door alle stappen van het ondernemingsplan loodst.

  • Een steeds populairdere methode om je businessplan op te stellen is het ‘business model canvas’. Dit praktische model omvat negen bouwstenen, onderling verbonden, waarrond je business kan opbouwen. Het voordeel van dit startpunt is dat je het kan blijven gebruiken, ook als je plan verandert onder invloed van nieuwe inzichten, advies of veranderde omstandigheden. Het business model canvas is een eerste stap in het uitwerken van een businessplan, maar volstaat niet om financiering los te krijgen bij banken of kapitaalverstrekkers. Daarvoor heb je nog steeds een volledig uitgebouwd businessplan nodig. Lees meer over het business model canvas.

Hulp van experten

Overweeg een boekhouder in te schakelen. Zijn of haar specifieke kennis zorgt ervoor dat je helemaal in orde bent met de wetgeving, zodat je al je aandacht kan richten op jouw onderneming.

Wil je specifieke begeleiding? Afhankelijk van je situatie of je keuze is volgende begeleiding mogelijk.

Algemeen

Je bent werkzoekend

Je bent nieuwkomer

Je bent tussen 18 en 30 jaar

Je bent 50+

Je bent vrouw

Je hebt een arbeidshandicap

Je wil starten én snel opschalen of uitbreiden

Je wil starten in de creatieve sector

Je wil starten in sociale economie

Je wil een winkel of horecazaak starten

 

    Delen

    Thema's