Je aanvragen bij de overheid opvolgen

Als starter moet je de nodige aanvragen doen. Niet alleen bij stad Antwerpen, maar ook bij de Vlaamse of de Federale overheid. Je moet je tot meerdere overheidsdiensten richten voor de verschillende aanvragen. Weet dat de overheid er hard aan werkt om deze procedure te verbeteren. Maar hier reeds een poging om te verduidelijken tot welk e-loket je je moet richten. 

 

Omgevingsloket 

Alle vergunningen om te bouwen of te verbouwen (stedenbouwkundig, milieu, verkaveling, ...) werden gebundeld in de omgevingsvergunning. Op de website van stad Antwerpen vind je het Omgevingsloket. Daar start je je melding of aanvraag voor een omgevingsvergunning digitaal of op papier.

E-loket stad Antwerpen

Via het E-loket van stad Antwerpen kan je alle stedelijke aanvragen per thema, per sector en per type reglement terugvinden en opstarten. Je kan een A-profiel aanmaken als ondernemer. Dan krijg je een overzicht van al je aanvragen bij de stad.

E-loket ondernemers Vlaanderen

Sinds kort kan je stedelijke vergunningen, premies, producten en diensten ook aanvragen via het Vlaamse e-loket. Als ondernemer in Antwerpen kan je via dit e-loket vlot alle administratieve aanvragen bij verschillende Vlaamse overheidsdiensten op één digitaal portaal terugvinden en opvolgen.

Delen

Thema's