Interprofessionele organisaties

In Antwerpen zijn tal van interprofessionele organisaties actief die uw belangen als ondernemer verdedigen.

Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)

Het VBO is de federale werkgeversvereniging. Haar leden zijn geen individuele bedrijven, maar enkel de verschillende sectorale federaties zoals essenscia en Agoria. Via die federaties vertegenwoordigt het VBO 50.000 leden.

vbo-feb.be

Voka

Voka is de Vlaamse werkgeversvereniging en telt meer dan 18.000 leden in Vlaanderen en Brussel.

Voka - VEV is de Vlaamse koepel die zich toelegt op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau.

De acht Voka - Kamers van Koophandel staan sterk in regionale belangenbehartiging, netwerking en dienstverlening aan bedrijven. De Antwerpse bedrijven zijn lid van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

voka.be
voka.be/antwerpen-waasland

Unizo

UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. verenigt ongeveer 85.000 ondernemers, zelfstandigen, KMO's en vrije beroepen in Vlaanderen en Brussel. De leden variëren van eenmanszaken tot groei-KMO's in alle sectoren.

Unizo heeft tal van regionale afdelingen: het overzicht van Antwerpse zetels.

unizo.be

Kobra

Kobra staat voor ‘Koepel Organisatie Bedrijven Regio Antwerpen’ en groepeert verschillende bedrijvenverenigingen uit de regio rond Antwerpen:

Liberaal Verbond voor Zelfstandigen 

Het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) verdedigt de belangen van zelfstandigen, ondernemers, middenstanders, handelaars, landbouwers, beoefenaars van vrije beroepen en zelfstandigen op rust. LVZ zetelt in de Hoge Raad voor Zelfstandigen en de KMO.

www.lvz.be

Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vertegenwoordigt zelfstandigen, de vrije en intellectuele beroepen en kmo’s uit heel het land. Het NSZ vaart een eigen onafhankelijke koers en stelt de belangen van alle zelfstandigen voorop.

www.nsz.be

VIBNA

VIBNA is de Vereniging Industriële Bedrijven Noord Antwerpen en vertegenwoordigt vooral havenbedrijven.

www.vibna.be

A12 Business Club

De A12 Business Club vertegenwoordigt bedrijven gelegen langs de A12 tussen Antwerpen en Brussel.

https://a12businessclub.be/

Delen

Thema's