Renovatietoelage voor handelspanden

Mooie winkels en horecazaken maken uw straat nog aantrekkelijker. Daarom geeft stad Antwerpen een toelage voor de renovatie van uw handelspand gelegen in de stad Antwerpen én de districten. U kan als uitbater of eigenaar deze toelage aanvragen voor de renovatie van een voorgevel of van een commerciële ruimte.

Verschillende toelagen

Heeft u de voorgevel van uw handelspand volledig gerenoveerd? Heeft u de commerciële ruimte heringericht? Vraag dan één van de onderstaande toelagen aan. U kan sommige toelagen cumuleren. Afhankelijk van de toelage komen zowel de eigenaar en/of de huurder van een handelspand komen in aanmerking. 

Om zelfstandigen en ondernemers te ondersteunen tijdens de coronaperiode komen alle handelspanden, die vallen onder de toepassing van het reglement, in aanmerking voor een verhoogde renovatietoelage voor de voorgevel gebouw, voorgevel winkelunit of een bijkomende toelage voor de commerciële ruimte.

Voorgevel

Commerciële ruimteHorecaconstructie


Hoe de renovatietoelage aanvragen?

In de reglementen leest u de voorwaarden om de toelage aan te vragen. Dit reglement 2020 geldt tot en met 31 december 2020. Dit reglement 2021 geldt vanaf 1 januari 2021.

De brochure 'Hoe bereid ik mijn dossier voor?'(.pdf) helpt u bij het voorbereiden van uw aanvraagdossier. Let op, de werken moeten uitgevoerd zijn op het moment dat u de renovatietoelage aanvraagt.

Vraag een renovatietoelage aan.

Contact

Voor advies rond stedenbouwkundige vergunningen, contacteer omgevingsvergunningen.

Contactgegevens

Tel: 
03 338 66 88

Via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur

 

Delen